Иза југа Маракане – Кадети у кругу породице славе Васкрс

44

Кадетска селекција Црвене звезде се победом против Чукаричког у оквиру 22. кола домаћег првенства вратила на чеону позицију, па ће изабраници Слађана Николића као лидери отићи на заслужену паузу, на којој ће прославити највећи и најсрећнији православни празник. Дуо Краљевчана – Андреј Петровић и Урош Илић вам откривају како се у њиховим домовима слави Васкрс.

Оно што краси генерацију момака рођених 2006. и 2007. године јесте тимски дух, а Андреј Петровић је то и истакао, с обзиром да се поред обичаја у оквиру породице за Васкрс дотакао и клупских и репрезентативних обавеза које га чекају.

Моја браћа и ја уз Божић, волимо и најрадоснији православни празник, поготово што сам за Васкрс 2006. године и рођен, тако да ми је то и омиљени дан у години. Зависно од обавеза у клубу, толико и остајем код куће. Прошле године смо били на успешном турниру у Абу Дабију, па нисмо били са својим породицама, тако да некада имамо и изузетака, али тада смо у мислима са најдражима. Искрено, не волим да пропуштам било какве обавезе, тако да ћу ова три дана искористити да напуним батерије са својим најмилијима. На Велики петак увек постим, а наравно у недељу је неизбежно туцање јајима, прво у кругу породице, пошто имам победнички менталитет, волим у свему да победим, али честитам и браћи ако је њихово јаје успешније. Након тога, обилазимо и остатак родбине када размењујемо јаја. У Београд се враћам такође у недељу, а затим имамо репрезентативно окупљање у понедељак, где нас очекује пријатељска утакмица са Мађарском, а након тога и вечити дерби – рекао је Петровић.

Први меч након Васкрса, кадети Црвене звезде играју против вечитог ривала на гостујућем терену, а Урош Илић већ размишља о том мечу, али додаје да жели навијачима срећан празник, а саиграчима да напуне батерије за одлучујући део сезоне.

Васкрс је један од највећих хришћанских празника и драго ми је што могу да га проведем са својом породицом. Наравно, по обичајима следи фарбање јаја на Велики петак, када ћу и постити и на дан празника, односно недељу, туцање јајима са најближима. Надам се да ћу ја, као и цела екипа лепо провести овај велики празник и одморити се, јер нас већ након тога очекује меч против великог ривала и да ће сви бити максимално спремни за утакмицу која може да одлучи шампиона Кадетске лиге Србије. Овим путем бих свим звездашима и њиховим породицама пожело срећан Васкрс – закључио је Илић.

Претходни текстБициклисти обишли Звездине саднице борова и јела на Ушћу
Следећи текстОмладинци рутински с Вождовцем