У сусрет противнику – Младост ГАТ

61

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова дочекати екипу Младост ГАТ на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 28. кола националног шампионата.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Младост ГАТ су се састали први пут у историји ова два клуба у јесењем делу актуелне сезоне. Меч је одигран 2. октобра 2022. године на стадиону “Карађорђе”, а однели смо убедљиву победу скором 1:4. За тим Милоша Милојевића мрежу противника су погађали двоструки стрелац Мирко Иванић, док су Александар Катаи и Гелор Канга по једном послали лопту у мрежу.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи могу да обезбеде улазницу за меч Црвене зведе и Младости ГАТ онлајн путем линка, док су благајне Маракане отворене данас до 18 часова, као и сутра од 10 сати па све до почетка утакмице. Цене карата су:

Север – 300 динара
Исток – 400 динара
Запад – 500 динара
Трибина Синиша Михајловић – 1000 динара
Вип 1 и 2 – 2000 динара
Вип Галерија – 3000 динара

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо прате дуел између Црвене звезде и Младости ГАТ на Маракани, ће моћи да прате меч преко нашег студијског програма на Звезда ТВ-у. Такође, пренос утакмице је доступан на каналу Арена Премиум 1 од 18 часова.

Уколико нисте у прилици да гледате видео пренос уживо, утакмицу можете пратити и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се налазе на првој позицији на табели са 73 освојена бода. Остварили смо 23 победе од почетка националног првенства и забележили четири ремија, а да наш тим гаји нападачки фудбал сведочи гол разлика 71:11. На последњем дуелу у оквиру 27. кола домаћег шампионата смо ремизирали са крушевачким Напретком на страни са 1:1, а једини гол за наш тим је постигао Мирко Иванић. Уследила је репрезентативна пауза, те смо је искористили за гостовање екипи Алфа из Модричи у Републици Српској, где смо славили са високих 0:6. Такође, фудбалери који су имали обавезе у оквиру националних тимова су приказали сјајне партије и нема дилеме да ће утакмица у суботу бити прилика да се настави низ одличних партија црвено-белих.

Младост ГАТ се налази на последњем месту на табели Суперлиге Србије. Са само 18 прикупљених бодова заузима 16 место, уз гол разлику 18:41. Од почетка сезоне су стигли до само четири победе, шест пута су одиграли нерешено, док су доживели чак 17 пораза. У претходном колу су на свом стадиону поражени од Радничког 1923 са 1:2, а једини гол тада за домаћина је постигао Новица Максимовић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На позицији шефа стручног штаба новосадске Младости се налази Ненад Лалатовић, некадашњи првотимац и тренер Црвене звезде, који је недавно преузео екипу. Први избор на гол линији пада на искусног Марка Кнежевића који има 34 године. Дефанзивну линију испред њега кроји штоперски тандем који предводи искуством прекаљен Никола Вујадиновић и интернационалац Тогоа – Емануел Хекман. По бековима дејствују Никола Јанковић крај десне, односно Ђорђе Ћосић крај леве аут линије. У везном реду командују капитен и најбољи стрелац Новица Максимовић, уз Ђорђа Денића изданка фудбалске академије београдског Рада. На левом крилу Бразилац – Кристијан Фагундеш нема замену, док на позицији десног вингера минутажу деле суперталентовани Јован Митуљикић и Илија Бабић који су поникли на теренима иза југа Маракане. Двојица најистуренијих у екипи из Новог Сада су Немања Милић, бивши фудбалер нашег клуба, и двадестдвогодишњи Милан Видаков. Са клупе опције су још Лазар Арсић, Милан Савић, Саша Марковић, Срђан Грабеж…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Стефан Јекнић.
Први помоћник: Немања Петровић.
Други помоћник: Слободан Павловић.
Четврти судија: Дејан Трифковић.
Делегат: Марко Јовановић.
ВАР: Александар Живковић.
АВАР: Оливер Петровић.

РАСПОРЕД ОСТАЛИХ УТАКМИЦА

Петак:

– 17:00 Колубара – Напредак
– 19:00 Младост – Нови Пазар

Субота:

– 14:00 Раднички 1923 – Спартак
– 16:00 Вождовац – Јавор
– 20:00 Војводина – Партизан

Недеља:

– 16:00 Радник – ТСЦ
– 18:00 Раднички Ниш – Чукарички

Претходни текстМилојевић: Желимо победу и нова три бода пред нашом публиком
Следећи текстАНГТ: Црвено-бели убедљиви у вечитом дербију, у суботу за финале