Милојевић: Желимо победу и нова три бода пред нашом публиком

22

Шеф стручног штаба Милош Милојевић је изнео очекивања пред утакмицу 28. кола Суперлиге Србије, коју ће фудбалери Црвене звезде одиграти сутра од 18 часова против Младости ГАТ на стадиону „Рајко Митић“.

Открио је стратег црвено-белих да би идеалан сценарио био да се титула овери у вечитом дербију, али и да је и поред велике бодовне разлике фокусиран само на сваки следећи меч.

То би био иделан сценарио, да се овери у дербију. Међутим не гледамо на тај начин. Очекује нас утакмица против Младости ГАТ, желимо да одиграмо добро и да из те добре игре пробамо да дођемо до доброг резултата – рекао је Милош Милојевић.

Истакао је Милојевић да очекује да види мотивисану новосадску екипу, али и да са правим приступом верује у победу свог тима.

– Приступ и припрема утакмице, све је прошло како треба. Играчи су фокусирани, то нам даје позитивну енергију. Сутра је нови дан, ако буде приступ исти као и током ове паузе, што се тиче тренинга, мислим да неће бити проблема. Сматрам да смо квалитетнији противик и боља екипа. Наравно да је екипа која је на дну увек растерећенија, требају им бодови и мотивисани су, зато што се боре за опстанак. Међутим не могу да схватим да неко може бити мотивисанији од нас на Маракани, да пред својом публиком забележимо још једну победу и нова три бода.

Говорио је шеф стручног штаба наше екипе и о најбољим појединцима екипе Младост ГАТ.

– Имају квалитетне играче са интернационалним искуством, Вујадиновића, уз то и једног играча са којим сам сарађивао Ромен Гала, који је незгодан, дао је гол и вечитом ривалу. Поред њих ту су још и Кристијан, Максимовић, све су то добри суперлигашки играчи. Не треба никако заборавити ни тренера Лалатовића, који је искусан у овом каравану, водио је доста клубова са јако пуно успеха, свакако да имају адуте.

Открио је Милојевић да се нису сви Звездини репрезентативци придружили екипи.

– Нису на заслужено продуженом одмору, него су имали продужене обавезе и далека путовања. Видећемо да ли ће сви стићи, данас нису стигли, оставићемо то за сутра.

Говорио је Милојевић и о повратку на терен двојице дефанзиваца Милуновића и Спајића.

-Много је тешко прогнозирати, радује ме што опоравак и једног и другог играча иде у добром смеру. Рекао бих да је Спајић тренутно за нијансу ближи, што се тиче тога да је у неком модификованом тренажном процесу са нама. Са друге стране његова повреда је дужа, тражи већи период адаптације. Милуновић још не тренира са екипом, али је повреда простије природе, него цела повреда Спајића.

Истиче шеф стручног штаба црвено-белих да у наредном периоду неће одморати играче, уколико за то не буде било потребе.

– Нећемо одмарати, идемо из утакмице у утакмицу, па ако се акумулира неко оптерећење, онда ћемо ротирати за следећу утакмицу или евенутуално трећу. Мислим да су играчи добро одрадили овај период и они који су били највише оптерећени су се лепо одморили и радили, тако да мислим да ћемо бити све бољи и бољи.

Најталентованији српски штопер Страхиња Ераковић, је током паузе по први пут наступио за репрезентацију Србије од првог минута, а задовољан дебијем у стартној поставио је био Милош Милојевић.

– Није моје да анализирам, али сам свакако био задовољан. Драго ми је што је дебитовао и одиграо добро и наравно што је дебитантски наступ обележен победом Србије, тако да све је било на свом месту.

Прати Звездин стратег и развој младог Јована Митуљикића.

– Он је био јако добар са нама на припремама и није било спорно да остане код нас, али је спортски део клуба одлучио да је боље да има константност, одигра 17 или 18 утакмица, нгео да пет или шест код нас. Мислим да је искуство стекао, сад шта би било кад би било, то је питање, али ми је драго због њега што сакупља искуство и мислим да ће у будућности бити довољно добар за Црвену звезду.

Изнео је утиске Милојевић и о противнику у четвртфиналу Купа Србије.

Не гледам то тако, мислим да смо имали довољно јак састав. Надам се да ћемо бити максимално фокусирани за утакмицу против Напретка. Жреб је такав какав јесте, осам екипа које су биле најбоље у купу иду даље, нема бирања. Ако хоћете да победите у овом такмичењу, морате да савладате сваког противника на путу до финала и наравно у финалу – закључио је Милош Милојевић.

Претходни текстАНГТ: Топић доминирао, Црвена звезда кренула победом
Следећи текстУ сусрет противнику – Младост ГАТ