Црвено-бели већ отпутовали у Француску (петак, 21)

46

Кошаркаши Црвене звезде Мериданбет отпутовали су у Француску где их у петак од 21 сат очекује утакмица 32.кола Евролиге против Асвела у предграђу Лиона.

Црвено-бели одлазе на дуел са француским клубом на крилима две важне победе против шпанских клубова Басконије и Валенсије, а тренер Душко Ивановић ни на овој утакмици неће моћи да рачуна на Немању Недовића и капитена Бранка Лазића.

У првој утакмици ове сезоне, која је уједно била и деби тренера Душка Ивановића на клупи, црвено-бели су преокретом у драматичној завршници славили 71:67.

Времена за било какав одмор нема, екипа је након утакмице у среду увече, преспавала и одмах кренула за Француску.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић већ на конференцији против Валенсије најавио је и меч са француским тимом који је поштено намучио црвено-беле на његовом дебију као тренера Црвене звезде:

АСВЕЛ је супер атлетска екипа, заита. Против њих је тешко играти, играју прилично слично као Валенсија, али су физички доминантнији у односу на Валенсију, и уз то имају високог центра који прави разлику у рекету – рекао је Ивановић.

Огњен Добрић: – Имамо дан да се спремимо, опоравимо, идемо тамо у Француску с једним циљем, а циљ је увек победа. Калкукацлије око наставка, ТОП 8, не размишљамо, идемо да победимо сваког. Математички постоје калкулације, али не бавимо се тиме, мислим, откад смо фокусирани на терен и на игру, све изгледа како треба, мање треба да се бавимо калкулацијама, а више да се бавимо оним што треба да радимо – рекао је Добрић.

Факундо Кампацо: – Нема сада никаквих оправдања. Идемо тамо (у Француску, на гостовање Асвелу) да одиграмо најбоље што можемо. Ако желимо да победимо, морамо да будемо паметни, али и пуни енергије, борбености… То је једини начин да тамо тријумфујемо – закључио је у среду још једном феноменални Аргентинац.

Одмах након утакмице црвено-бели се преко Швајцарске враћају у Београд, а већ у понедељак очекује их утакмица 24.кола АБА лиге са екипом Меге у Београду.

Претходни текстМркела: Желимо да освојимо Куп, али смо фокусирани на суботу и пуну Маракану
Следећи текстЦрвено-бели спремни за почетак новог АНГТ турнира