Крцат Пионир видео убедљиву Црвену звезду – 92:73!

62

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет савладали су екипу Валенсије на свом паркету резултатом 92:73. Звезда је била боља екипа цео меч, а у последњој деоници је тотално надиграла ривала.

Најефикаснији у редовима Звезда је био сјајни Петрушев са 30 поена уз 7 скокова. Пратио га је Добрић са 16 поена, 15 је додао Кампацо (уз 7 асистенције), док је двцифрен био и Бентил са 10 поена.

Маша екипа је боље отворила меч, те је дошла до ране предности (7:2), односно (12:7). Предводник на паркету је био сјајни Кампацо који је командовао нападом црвено-белих, док се поентеркси истакао Петрушев са 6 поена у орвој деоници која је завршена 20:21 у корист гостију који су одиграли боље сам финиш.

Наставак меча је отворен са два поготка Митровића (24:21), који су вратили оредност на страну наше екипе. У том периоду је била резултатска клацкалица, јер је Валенсија тројкама правила велике птоблеме Звезди. При резултату 33:33 црвено-бели погађају две тројке преко Вилдозе и Холанда, а потом поготком Мартина комплетирају серију од 8:0 (41:33) која нашој екипи доноси осетнију предност. Резултат на полувремену 46:41.

Најефикаснији у овом делу меча је био Мартин са седам поена уз четири скока. Поен мање су додали Вилдоза, Петрушев, Бентил и Добрић.

Одмах по отварању другог полувремена Звезда је дошла до двоцифрене предности (53:43), да би се у наставку играло кош за кош. Расположен у овим моментима је био Петрушев са својим осам поена у овој деоници. Пред последњу четвртину на семафору је стајало 69:62.

Како је почела последња деоница, Звезда је ктенула да игра још боље, пре свега у фази напада, што је тезултирало још већом предношцу. Тројком Холанда Звезда је отишла на 12 разлике (76:64), да би та предност наставила да расте до само краја утакмице. Меч је завршен резултатом 92:73, што је уједно била и највећа предност наше екипе у овом мечу.

КК Црвена звезда Меридианбет: Холанд 6, Вилдоза 9, Лазаревић, Кампацо 15, Митровић 6, Мартин 7, Добрић 16, Ивановић 3, Марковић, Кузмић, Петрушев 20, Бентил 10;

Валенсија: Радебо 14…

Звезда следећи меч игра већ за два дана, када ће гостовати екипи Асвела у оквиру друге утакмице дуплог кола Евролиге. Након тога црвено-беле очекује меч у АБА лиги где ће наша екипа ићи на мегдан Меги.

Претходни текстЦрвено-бели славили у још једном дербију против Партизана
Следећи текстЦрвена звезда 10. пут шампион државе!