Одбојкашице Црвене звезде убедљиве на старту плеј-оф

72

Актуелне шампионке Србије доминантно су почеле плеј-оф. Црвена звезда је у на домаћем терену максималним резултатом победила Спартак и направила велики корак ка полуфиналу. Видело се од старта меча да су изабранице Ратка Павличевића спремне да се боре за сваку лопту и да неће тек тако лако предати круну.

На старту утакмице водила се углавном изједначена борба, али када када је било најпотребније црвено-беле су додале „гас“ и завршиле први сет у своју корист. Ипак, разлика у квалитету била је очигледна како је меч одмицао.Подигле су црвено-беле ниво игре, смањиле број грешака и појачале блок. Веома разиграна у овом периоду била је Божица Марковић, одлично је одиграла посебно у нападу. У стопу су је пратиле Јелена Стојић и Ана Клегер, па је већ средином сета разлика била прилично велика. На 17:13, појачале су ритам домаће и уз два успешна блока Марковић и Стојић стигле до 20:13. До краја сета рутински су одиграле домаће и стигле до 25:19.

Трећи сет је био још лакши за црвено-беле,а отвориле су га серијом од 9:1. Како је игра одмицала, црвено-беле су бивале све сигурније и стигле до убедљиве победе.

Реванш утакмица игра се у петак од 19.00 часова у Суботици и Црвена звезда уколико победи има прилику да се одмах пласира у полуфинале плеј-офа. Посебно расположене за игру биле су Јелена Стојић са 18 поена, Божица Марковић и Ана Клегер са 16 поена.

Црвена звезда – Спартак 3:0 (25:22,25:19,25:16)

СРЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: 60. Судије: Мирко Јанковић, Никола Бркић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Матеска 6, Ђурђевић (либеро), Живојиновић, Марковић 16, Ћировић 4, Клегер 16, Чанак 2, Стојић 18.

СПАРТАК: Грубанов 4, Јековић 2, Королија 3, Коцић 9, Џаковић 8, Матић 7, Баић 6, Сипић 5, Ивковић (либеро).

Претходни текстРовити црвено-бели одбраном желе до нове победе (Валенсија, среда, 19)
Следећи текстБогат програм за децу против Младости