Звездани моменти – Победа у јубиларном 150. вечитом дербију

34

Црвена звезда је у својој 78 година дугој и богатој историји одиграла 169 утакмица против вечитог ривала, остварила знатно више победа од црно-белих, а једна од незаборавних партија, дефинитивно је утакмица одиграна 27. фебруара 2016. године на стадиону вечитог ривала, када су изабраници Миодрага Грофа Божовића славили резултатом 2:1 и дошли до рекордне разлике у бодовима, јер су у том тренутку имали чак 32 поена предности у односу на највећег ривала.

Прошло је већ седам година од 27. фебруара 2016. године, када је одигран је 150. вечити дерби на стадиону вечитог ривала, а Црвена звезда је била боља од црно-белих резултатом 2:1 пред око 30 хиљада гледалаца. Црвено-бели су пред овај дерби имали чак 29 бодова предности у односу на вечитог ривала, а победу на гостујућем терену у дербију су чекали скоро пуних 5 година.

150. дерби је дефинитивно моја најдража утакмица у црвено-белом дресу, због велике важности, јер смо играли на стадиону вечитог ривала и желели смо да оправдамо бодовну предност, која је у том тренутку била велика. Примили смо рани погодак, па смо кренули офанзивно по победу, а повукла нас је и сама атмосфера на стадиону. Наша генерација је у тој сезони одиграла три дербија и нисмо ниједном поражени, што је била велика ствар за мене и за екипу. – биле су речи Луиса Ибањеза, који се присетио сада већ историјског меча.

Лоше је кренуло по наш тим, јер је у 16. минуту, после корнера за црно-беле највиши у скоку био Седрик Гогуа који је закуцао лопту у мрежу гола Дамира Кахримана. Црвена звезда се брзо опоравила и већ у 23. минуту дошла до изједначења, преко Луиса Ибањеза, који је одличним шутом из слободног ударца матирао Шаранова.

Слободан ударац је био искоса са десне стране, наместио сам лопту, која је прошла кроз живи зид и уз мало среће смо дошли до изједначујућег поготка. Славили смо сви заједно најдражи гол у мојој каријери. Још увек памтим песму наших навијача након поготка, у једном тренутку су се чуле само Делије, тада сам се загледао у њих и помислио „Шта је ово, колико су гласни да се домаћи ни не чују“. – додао је Ибањез.

Звездини играчи су у потпуности преузели иницијативу, а у 31. минуту су дошли до преокрета. Марко Грујић је сјајним пасом проиграо Срнића, који је упутио одличан центаршут ка Хугу Виеири, а Португалцу није било тешко да главом донесе, испоставиће се, победу нашем тиму.

Састави екипа:

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Ибањез, Луковић, Павићевић, Ле Талек, Доналд, Грујић, Катаи (од 77. Плавшић), Срнић (од 88. Ристић), Виеира (од 90. Гаврић).

Партизан: Шаранов, Бандаловски, Богосавац, Гогуа, Јовановић (од 80. Лукић), Евертон, Брашанац, Илић (од 62. Косовић), Стевановић, Михајловић, Божинов (од 53. Влаховић).

Претходни текстЗвезда најбоља у Европи
Следећи текстЦрвено-бели спремни (и бројнији) за Басконију (четвртак, 19)