У сусрет противнику – Напредак

22

Црвена звезда ће сутра од 17 часова гостовати Напретку у Крушевцу на стадиону “Младост” у оквиру 27. кола Суперлиге Србије. Покушаће изабраници Милоша Милојевића да наставе победнички низ, који сада износи седам узастопних тријумфа у свим такмичењима, а последњи је остварен у среду, када се наш клуб пласирао у четвртину финала Купа Србије прескочивши Раднички из Сремске Митровице.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Напредак су до сада одиграли укупно 63 утакмице. Наш тим је славио 45 пута, 14 сусрета је завршено нерешеним резултатом, док је екипа Напретка победила на само четири меча. Такође укупна гол разлика је у корист Звезде и износи 141:47.

Прва утакмица између Звезде и Напретка одиграна је у Крушевцу 21. новембра давне 1948. године, у којој је наша екипа победила резултатом 4:1.

Последњи пут Звезда и Напредак су се сусрели 18. септембра прошле године, а славио је наш тим минималним резултатом (1:0) на Маракани голом Александра Пешића.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Наш клуб увек има невероватну подршку са трибина без обзира да ли се утакмице играју на стадиону “Рајко Митић” или гостујућим теренима. Нема дилеме да ће тако бити и у недељу, 19. марта, у Крушевцу када ћемо се састати са Напретком у оквиру 27. кола Суперлиге Србије. Сви звездаши до улазница могу доћи данас до 17 часова, ако то нису урадили јуче на благајнама Маракане, те да на тај начин подрже своје миљенике на тешком гостовању пред репрезентативну паузу.

Цена карте је 400 динара.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо посматрају дуел између Црвене звезде и Напретка у Крушевцу ће моћи да прате меч преко нашег студијског програма на Звезда ТВ-у. Такође, пренос утакмице је доступан на каналу Арена 1 Премиум од 17 часова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше фудбалере и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се налазе на првој позицији на табели са 72 освојена бода. 23 победе смо остварили од почетка лиге и забележили три ремија, а да наш тим гаји нападачки фудбал сведочи гол разлика 70:10. На последњем дуелу у оквиру 26. кола националног првенства смо савладали Нови Пазар са 5:1 на прослави 78. рођендана нашег клуба на Маракани, а погађали су по два пута Гелор Канга и Марко Ракоњац, док је једном био прецизан Александар Катаи. Када је у питању Куп Србије, савладали смо Раднички у Сремској Митровици резултатом 1:3, а за наш тим су голове дали Мирко Иванић, Марко Ракоњац и Кингси Кангва.

Напредак се налази на десетом месту када је у питању табела Суперлиге Србије са прикупљених 26 бодова, уз гол разлику 20:29. Екипа из Крушевца је од старта пролећног дела првенства имала низ од три пораза, затим два пута славила, да би у последња два кола остварили реми и још један пораз. Поражени су од Партизана (0:1), ТСЦ-а (0:2), Новог Пазара (0:1) и Радничког 1923 (0:3), одиграли су нерешено против Спартака (1:1), а тријумфовали су на два меча, против Радничког из Ниша (2:0) и Младости ГАТ (1:0).

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Напредак углавном игра у систему 3-4-1-2, а ту формацију управо је извео тренер крушевљана Драган Перишић на последњем дуелу са крагујевачким Радничким. На голу је искусни голман рођен у Чачку – Никола Петрић. Тројац позади сачињавају капитен Дејан Керкез, Немања Ђековић и Огњен Мршић. Читаву леву страну покрива Никола Вукајловић, по природи леви бек, док са друге стране по десној делује Урош Љубомирац. Везни ред држе искусни Марко Путинчанин и Никола Станковић, наш фудбалер који се кали у Крушевцу, а нешто офанзивнију улугу на средини терена има Никола Кнежевић, такође Звездино дете позајмљено Напретку. Небојша Бастајић заједно са Бојаном Матићем, некадашењим играчем Војводине и Партизана, сачињава нападачки тандем. Џокери домаћих свакако су Бојан Чечарић, Ђорђе Јовановић и Марко Шарић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Милан Митић
Први помоћник: Никола Антић
Други помоћник: Александар Марјановић
Четврти судија: Марко Ивковић
ВАР: Станко Остраћанин
АВАР: Слободан Павловић

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Петак:

Партизан – Радник 1:2
Младост ГАТ – Раднички 1923 1:2

Субота:

-14:00 Нови Пазар – Колубара
-16:00 Јавор – Војводина
-18:00 ТСЦ – Младост

Недеља:

-15:00 Спартак – Раднички Ниш
-19:00 Чукарички – Вождовац

Претходни текстЗвездини првотимци на ОТЦ у Нyмбурку
Следећи текстНајава преноса – Омладинци у недељу на Новом Београду