Пораз Звездиних одбојкаша у Новом Саду

68

Одбојкаши Црвене звезде поражени су од Новог Сада у гостима после нешто више од два часа игре. Од старта је било јасно да ће се водити беспоштедна борба за сваки поен, а победник је решен тек после петог сета, који је припао домаћој екипи.

Први сет боље је отворио Нови Сад, али је Црвена звезда брзо стигла ривала и изједначила на 8:8. Одлепили су се црвено-бели на 10:15 и ову предност одржавали до краја првог сета.

Очекивало се да ће Црвена звезда наставити у истом смеру и у другом сету, али је Нови Сад успео да се „одлепи“ код резултата 17:15, са четири пеона и ову предност је успешно сачува до краја.

У трећем сету опет је све било на страни Црвене звезде. Николић, Мариновић и Околић диктирали су ритам, а одбојкаши Новог Сада за њих нису имали решење.

Четврти сет донео је много узбуђења, изједначења и преокрета. Иако су домаћи чак водили са 18:14, црвено-бели су са пет везаних поена прешли у вођство.

Нови Сад је имао сет лопту на 25:24, тада је Копривица блоком вратио неизвесност, а затим је поеном из напада и Звезди доено предност. Уместо поена за коначну победу, уследила су три везана за Нови Сад и изједначење у сетовима.

Када се тако изгуби сет, логично дође и до пада у игри. Све до 7:7 водила се изједначена борба за сваки поен, а онда су домаћи успели да се одлепе на 12:9. Звезда је преко Пепића и Мариновића смањила на 12:11, ипак наредна три поена припала су домаћину за коначних – 3:2 у сетовима.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Лазар Мариновић са 18 поена.

Нови Сад – Црвена звезда 3:2 (20:25,25:21,20:25,28:26,15:11)

СПЦ Војводина у Новом Саду. Гледалаца: 200. СУДИЈЕ: Владимир Јовић, Драган Паповић.

НОВИ САД МАНЕКС: Ђурић, Брборић, Шкундрић (либеро), Лагунџин 9, Чубрило 3, Шарановић, Копитић 22, Пршић 4, Вујовић 16, Савовски 13, Бошњак 9.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 12, Кљајић, Станковић 11, Јовић (либеро), Пепић 9, Копривица 12, Мариновић 18, Николић 15, Караско, Поломац.

Претходни текстАзаров: Победа против Напретка за мирну паузу
Следећи текстЕраковић у репрезентацији Србије