Кадети маестрално до победе

48

Кадетска селекција Црвене звезде савладала је екипу Спартака резултатом 4:0 у оквиру 19. кола првенства, а много разлога за задовољство после меча који су обележили ефектни погоци, имао је Слађан Николић. Мрежу ривала су погађали редом – Вељко Вукојевић, Андрија Максимовић, Стефан Голубовић и Андреј Младеновић.

Црвена звезда – Спартак 4:0 (2:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Мирослав Миленковић.

Стрелци: Вукојевић у 21, Максимовић у 38, Голубовић у 59. и Младеновић у 80. минуту.

Црвена звезда: Вишњић, Остојић (од 77. Д. Тегелтија), Милосављевић, У. Илић, Ђурић, Милошевић (од 62. Младеновић), Петровић, Максимовић, Вукојевић (од 62. Василић), У. Тегелтија (од 58. Голубовић), Маркочевић (од 77. Ивановић).

Спартак: Ђураш, О. Малиновић, Ђорђевић, Капетановић (од 62. М. Малиновић), Стојановић (од 77. Цветковић), Десница (од 77. Ђурђевац), Вујовић, Кирти (од 53. Ћурчић), Павловић (од 87. Ћакић), Буљовчић, Грбић.

Нема дилеме да кадети Црвене звезде ове сезоне играју фантастичан фудбал, а то су доказали још једном, с обзиром на то да су од старта меча са Спартаком ушли мотивисано, те да је публика на теренима иза југа Маракане могла да ужива у фудбалу. Већ у другом минуту је Тегелтија могао главом, иако то није карактеристично за њега, да постигне погодак, када се између двојице високих штопера, добро позиционирао и намучио Ђураса. Убрзо је и Маркочевић окренуо дефанзивца Спартака и нашао се искоса са десне стране, међутим, оштар ударац је довео до тога да лопта заврши тик поред стативе.

Све то, била је увертира за два прелепа поготка наших кадета. Прво је Вељко Вукојевић у 21. минуту маестрално искоса са леве стране погодио рашље Ђурасовог гола, након што му је Максимовић одложио лопту. Није се ту Максимовић зауставио, па је у 38. минуту после додавања Тегелтије, са ивице казненог простора из волеја погодио „малу“ мрежу, и измамио аплаузе свих присутних на теренима иза југа Маракане. До краја полувремена је могао и Петровић, али је гађао преко пречке у 42. минуту.

Наставила се голеада наших кадета када је у 59. минуту резервиста Стефан Голубовић добро реаговао на центаршут Вукојевића и матирао немоћног Ђураша. Наставио је Голубовић да прети, али неколико минута касније је голман гостију доста боље интервенисао. Ипак, тачку на меч ставио је Андреј Младеновић, прелепим поготком у 80. минуту када му је Голубовић одложио лопту, а талентовани везиста из прве „тукао“ у рашље.

Запажен је био и резервиста Ивановић, као и талентовани Максимовић који је у неколико наврата желео главом да се још једном упише у стрелце, међутим, Звезда се зауставила на четири поготка.

Претходни текстОдбојкаши Црвене звезде у узбудљивој завршници славили у Старој Пазови
Следећи текстЦрвено-беле убедљиве против Слоге