Очајно друго полувреме кошатло Црвену звезду пораза у Атини

30

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет изгубили су од екипе Панатинаикоса у Атини резултатом 75:66 (9:17, 20:25, 23:13, 23:11). Црвено-бели су првих 25 минута утакмице играли одлично и водили 16 поена разике, али је онда уследио невероватан пад у игри који је довео до новог пораза.

Најефикаснији у редовима Звезде су били Петрушев и Недовић који су убацили по 12 поена.

Напад наше екипе на самом почwтку утакмице је повукао Огњен Добрић са пет узастопних поена (2:5). При резултату 7:7 црвено-бели праве серију 2:10 којом на крају деонице стижу до осетније предности (9:17).

Звезда у наставку игра још боље те долази до двоцифрене предности (9:22). Најрасположенији у овим моментима је био Недовић, али треба напоменути да су у овим моментима сви играчи имали допринос. Црвено-бели су успели да сачувају двоцифрену разлику, те је резултат на полувремену био 29:42.

Најефикаснији у овом делу меча је био Недовић са 12 поена, док је добру ролу имао још Петрушев са седам поена уз исто толико скокова.

Почwтком другог полувремена Звезда долази до своје највеће предности од 16 поена разлике (37:53) кошем Филипа Петрушева, али од тог момента креће тотално расуло наше екипе. Домаћин је до краја деонице направио серију 15:2, којом је пришао на само три поена заостатка 52:55.

Панатинаикос је у последњих десет минута утакмице тотално преокренуо резултат, те је у завршници меча успео да дође и до убедљиве победе. Коначан резултат је био 75:66.

КК Црвена звезда Меридианбет: Вилдоза 7, Лазаревић 2, Кампацо, Митровић 5, Мартин, Добрић 8, Ивановић 6, Недовић 12, Марковић 3, Кузмић 6, Петрушев 12, Бентил 5;

Панатинаикос: Папајанис 17…

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић – Једноставно, престали смо да играмо кошарку на пет минута пре крај треће деонице. Не разумем зашто, али престали смо да играмо одбрану, изгубили смо самопоуздање у нападу. Панатинаикос је играо агресивније од нас – рекао је Ивановић на конференцији за медије.

Нашу екипу у понедељак очекује нови меч у оквиру регионалне лиге, где ће црвено-бели гостовати Партизану. Евролига се наставља у петак гостовањем Барселони.

Претходни текстТема дана | Торта, лопта, цвеће, поклони… Све је ту, играчи Звезде спремни за рођендан
Следећи текстОбавештење за прославу 78. рођендана