Звездаши на позајмици – Станић дириговао и асистирао

62

Укупно 13 фудбалера Црвене звезде који су тренутно у другим клубовима, је заиграло у викенду за нама. Посебну пажњу на себе скренуо је Петар Станић.

Серију добрих партија наставио је млади везиста Петар Станић који је форму потврдио асистенцијом. Станић, из утакмице у утакмицу, демонстрира квалитет, а у претходна два кола Суперлиге је одиграо 180 минута и асистирао. Предводио је сјајан контранапад Спартака, када је асистенцијом избацио саиграча у гол шансу, а мимо тога, дириговао је темпом игре и ослобађао се чувара на средини терена. Активан је био и у дефанзиви, посебно на мечу против Крушевца где је имао учинак од 83 посто одузетих лопти на средини терена.

Владимир Лучић је на последња два меча са Чукаричким дошао до шест бодова. Профилисао се на овим, као и на претходним, утакмицама као невероватан дриблер. Управо је то демонстрирао против Младости из Лучана по не тако идеалном терену, док је против Радника пробијао по левом боку, и одличним заламањима на муке стављао противничке дефанзивце. Радован Панков се усталио у дефанзивну линију Чукаричког, и такође уписао пуних 180 минута, а с обзиром да у том интервалу његова екипа није примила погодак, можемо закључити да је био на висини задатка.

Никола Станковић је незамењив у дресу Напретка. На утакмици против новосадске Младости, добрим кретањем покривао је огроман простор, деловао у оба правца и ударцима са дистанце покушавао да матира голмана ривала. Још бољу партију имао је против Спартака. Још један Звездин таленат из класе 03 брани боје Напретка, а реч је о Николи Кнежевићу који игра нешто офанзивније и који је сјајно одлагао лопте за нападаче свог тима. Иако је одиграо нешто више од пола сата против Спартака, тај временски интервал му је био довољан да буде опасан по гол противника покушајима са дистанце.

Одличан меч је одиграо Андрија Радуловић у победи против Вождовца. Показао је фудбалер рођен 2002. године квалитет у више сегмената игре, те је дриблао и шутирао у свом препознатљивом маниру. Био је задужен за извођење прекида, где је могао до гола у финишу утакмице када је шутирао из слободног ударца, али је његов покушај који је ишао уз саму стативу крајњим напорима зауставио голман гостију. Против Чукаричког, иако његов тим није превише нападао, у тренутку када се утакмица “ломила” послао је одличан пас у казнени простор који нажалост његов саиграч није успео да реализује у погодак. Урош Лазић је сјајно дефанзивно стајао на обе утакмице, нарочито против популарних “Змајева”. Наступао је на оба дуела на месту десног бека, а поверење које добија од шефа стручног штаба користи максимално из меча у меч.

Јован Митуљикић и Илија Бабић су делили минутажу на претходна два дуела екипе Младост ГАТ. Митуљикић је имао две одличне прилике против Напретка, али није имао довољно среће и концентрације да затресе мрежу. Издвајао се препознатљивим дриблинзима, као и продорношћу што смо и навикли од брзоногог и технички поткованог фудбалера. Био је запажен и против нишког Радничког, на сусрету који је завршен без голова. Бабић је махом добијао шансу у другом полувремену на оба меча.

Питер Олањинка је провео 90 минута на терену у оквиру дуела Славије из Прага против Чешке Буђејовице. Велико изненађење представљао је пораз његовог тима који је лидер на табели. Без обзира на крајњи резултат нигеријски нападач је поново био изразито опасан по противнички гол. Издвојио се са неколико прилика које нажалост није успео да реализује.

Александар Лукић и Никола Глишић су наступали у два претходна кола у оквиру Прве лиге Србије. ИМТ је стигао до ремија и победе. Глишић је забележио наступ на обе утакмице на којима је поново био капитен. Стамени централни бек – Александар Лукић је одиграо цео меч против Радничког са Новог Београда, док није улазио на терен у победи његовог тима против Инђије.

Без наступа у викенду иза нас су остали Зоран Поповић и Секу Саного који и даље кубуре са повредама. Милош Гордић, Марко Стаменић и Филипо Фалко нису бранили боје АЕК Ларнаке, Копенхагена, односно Каљарија.

ЗВЕЗДАШИ НА ПОЗАЈМИЦИ:

Зоран Поповић (Чукарички) – без наступа
Милош Гордић (АЕК Ларнака) – без наступа
Никола Глишић (ИМТ) – 83 минута у ремију са Радничким НБ, 90 минута у победи над Инђијом (0:1)
Урош Лазић (Радник) – 87 минута у победи над Вождовцем (2:0), 90 минута у поразу од Чукаричког (1:0)
Радован Панков (Чукарички) – 90 минута у победама над Младост Лучани (1:0) и Радником (1:0)
Александар Лукић (ИМТ) – 90 минута у ремију са Радничким НБ, без наступа
Секу Саного (Париз) – без наступа
Никола Станковић (Напредак) – 65 минута у победи над Младост ГАТ (0:1), 90 минута у ремију са Спартаком (1:1)
Марко Стаменић (Копенхаген) – без наступа
Никола Кнежевић (Напредак) – 80 минута у победи над Младост ГАТ (0:1), 36 минута у ремију са Спартаком (1:1)
Петар Станић (Спартак) – 90 минута у победи над Новим Пазаром (2:0), 90 минута у ремију са Напретком (1:1)
Филипо Фалко (Каљари) – без наступа
Андрија Радуловић (Радник) – 90 минута у победи над Вождовцем (2:0), 90 минута у поразу од Чукаричког (1:0)
Владимир Лучић (Чукарички) – 73 минута у победи над Младост Лучани (0:1), 69 минута у победи над Радником (1:0)
Немања Мотика (Аустрија Лустенау) – 59 минута у поразу од од Штурма (0:2)
Јован Митуљикић (Младост ГАТ) – 88 минута у поразу од Напретка (0:1), 67 минута у ремију са Радничким из Ниша (0:0)
Питер Олањинка (Славија Праг) – без наступа, 90 минута у поразу од Чешке Буђејовице (1:0)
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 2 минута у поразу од Напретка (0:1), 23 минута у ремију са Радничким из Ниша (0:0)

Претходни текстСаопштење ВК Црвена звезда
Следећи текстМВП против ТСЦ-а – Александар Пешић