У сусрет противнику – ТСЦ

35

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова и 30 минута гостују екипи ТСЦ у Бачкој Тополи у оквиру 25. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Са екипом из Бачке Тополе смо до сата играли десет пута. На осам мечева београдски црвено-бели су славили, једном је дуел ова два тима завршио нерешеним резултатом, док је исто толико пута ТСЦ однео победу. Гол разлика је на страни Црвене звезде и износи 30:8.

Први пут смо се састали са ТСЦ у Купу Србије 21. новембра 2018. године када је наш тим са тренерске позиције предводио Владан Милојевић. Тијумфовали смо тада против члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу за наш тим постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић који је погодио мрежу два пута.

Последњи окршај против ТСЦ је одигран 4. септембра 2022. године и завршен је без победника. Крајњи резултат је гласио 1:1. За гостујући тим је погодио Јовановић, док је са друге стране ауто-гол постигао Илић.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи нашег клуба који неће бити у прилици да уживо прате меч између ТСЦ и Црвене звезде, моћи ће директан пренос меча да испрате на каналу Звезда ТВ, преко нашег студија који почиње у 17 часова и 30 минута и траје за време, а такође и после меча. Утакмица је доступна и на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком од 18 часова и 30 минута.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је на лидерској позицији Суперлиге Србије са 66 освојених бодова (21 победа и три ремија) и гол разликом 63:8, што нас чини најбољом офанзивном, али и дефанзивном екипом првенства. Одличне партије приказује наш клуб од старта пролећног дела шампионата, а то поткрепљује славље и победа од 1:0 у 169. вечитом дербију захваљујући поготку Алекса Вига.

ТСЦ је тренутно четврта екипа на табели са 49 бодова, али и утакмицом мање од трећепласираног Чукаричког. Тим који своје утакмице игра на “ТСЦ арени” је остварио 14 победа, седам ремија и доживео три пораза, уз гол разлику 43:17.
У претходном колу тим из Бачке Тополе је савладао Раднички 1923 са 2:0 головима Ивана Милосављевића и Саше Јовановића.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу ТСЦ-а је млади Вељко Илић који је стандардан између статива, а опције су искусни Ненад Филиповић и Немања Јоргић. Последња линија екипе из Бачке Топола је састављена од пет дефанзиваца које чине централни бекови Јосип Чалушић, Немања Стојић и Немања Петровић, док су по боковима Аранђел Стојковић и наш бивши десни бек Милош Цветковић. Везним редом диригују најбољи стрелац ТСЦ – Ифет Ђаковац и Лука Илић који је поникао у Звездиној фудбалској академији. Жарко Лазетић улогу још једног везисте поверава Николи Кувељићу или Милану Радићу, а ту је и Иван Милосављевић који добија минуте. У нападу тандем су најбољи асистент Саша Јовановић и млади Петар Ратков. Опције са клупе су Југ Станојев, Михајло Милосавић, Мартин Мирчевски, Адријан Секе…

СУДИЈЕ:

Главни судија: Милош Милановић
Први помоћник: Милан Шутуловић
Други помоћник: Стефан Војнић
Четврти судија: Стефан Јекнић
ВАР: Милан Митић
АВАР: Марко Ђуричић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Недеља, 14 часова – Чукарички – Радник 1:0
Недеља, 16 часова, Напредак – Спартак 1:1
Недеља, 18 часова, Вождовац – Војводина 0:0

Понедељак, 14 часова – Нови Пазар – Раднички 1923
Понедељак, 16 часова – Јавор – Младост
Понедељак, 18 часова – Младост ГАТ – Раднички Ниш

Среда, 18 часова и 30 минута – Партизан – Колубара

Претходни текстЦрвено-беле убедљиво до четвртфинала Купа Србије
Следећи текстДођи на прославу 78. рођендана – уживај у музејској поставци