Црвена звезда Меридианбет у Загребу (недеља, 15.30)

48

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет одрадили су у суботу јутарњи тренинг а затим се аутобусом упутили у Загреб где их у недељу од 15.30 часова очекује утакмица 20.кола регионалне лиге против домаће Цибоне.

Црвено-бели воде на табели и фаворити су у утакмици са хрватским представником са којим имају изузетно велику историју дуела у АБА лиги, пошто ће недељна утакмица у дворани „Дражен Петровић“ бити 44.меч ова два клуба.

Екипа Црвене звезде има позитиван скор 32-11, а у последњој утакмици ове сезоне (19.11.2022) црвено-бели су славили 92:53.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: – Екипа Цибоне одиграла је неколико заиста добрих утакмица ове сезоне. Нити нас заварава резултат прве утакмице, нити њихова позиција на табели, то је тим у коме игра неколико врло талентованих младих играча, али и неколико њих који имају доста искуства на овом нивоу такмичења у аба лиги. Морамо озбиљно да одиграмо ову утакмицу, и да до краја меча одржимо концентрацију како би у добром расположењу дочекали дупло коло Евролиге, али и одржали позицију на табели АБА лиге – рекао је тренер црвено-белих.

Стефан Лазаревић: – Озбиљно приступамо овој утакмици, јесмо фаворити, али то морамо да оправдамо на паркету. Важан меч за нас, јер желимо да задржимо прво место али и након победе у доброј атмосфери дочекамо дупло коло ЕЛ. Неће бити опуштања, јер Цибона има свој квалитет неколико врло искусних, али и младих талентованих играча и одиграће овај меч без притиска. Свакако идемо на победу – рекао је Лазаревић.

Одмах по завршетку утакмице црвено-бели крећу за Београд, а већ у среду и петак чекају их утакмице са Ефесом и Панатинаикосом у Евролиги.

Претходни текстМркела: Победа нас приближила титули, али остаћемо фокусирани
Следећи текст78 година борова и јела