Андреј Цвик у 90. минуту погодио за полуфинале!

124

Хокејаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале плеј-офа ИХЛ лиге пошто су у 5. мечу четвртфиналне серије савладали Сисак са 1:0, укупним резултатом 3:2 у победама.

Иако је Сисак имао предност од 2:0 у победама, наши хокејаши се нису предавали. Прво су у Београду смањили победом од 3:1, а потом су изједначили тријумфом у Сиску после продужетка. И на крају велика упорност се исплатила.

Црвено-бели су славили у трилер мечу који је трајао скоро три и по сата, односно пуних 90 минута минута ефективне игре.

Након 60 минута регуларног дела утакмице голова није било, иако је на обе стране било доста прилика. Меч је био чврст, одбране су биле на висини задатка и на крају су одрадиле посао који се од њих очекује.

Ни после првог продужетка није било голова. Наставило се у истом ритму и у другом продужетку, а онда је уследио муњевит напад црвено-белих. Победоносни гол и велико славље Звездиним „оклопницима“ донео је Андреј Цвик у 90. минуту утакмице! Пионир је експлодирао и славље је могло да почне.

Хокејаши Црвене звезде су на фантастичан начин увеличали 78. рођендан Спортског друштва Црвена звезда. Црвено-бели ће у полуфиналу плеј-офа ИХЛ лиге играти против Триглава из Крања.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СИСАК 1:0* (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0)

Београд – Ледена дворана Пионир. Судије: Пожар, Фајдига, Младеновић, Миклич. Казне: Црвена звезда 4 минута, Сисак 6 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранковић, Степановић, Анић, Дегтерев, Динић, Драговић, Гвозденовић, Крављанац (1ас), Лештарић, Милошевић, К.Младеновић, М.Младеновић, Николић, П.Новаковић, У.Новаковић, Подунавац, Шченков, Синитсин, Шпањевић, Стојановић, Цвик 1. Тренер: Косовић.

СИСАК: Андерсон, Батножић, Баждар, Бебек, Безук, Бујгер, Чанић, Добрић, Икановић, Јарчов, Комљеновић, Краљ, Крикшић, Личина, Маленица, Пузић, Шованек, Селитај, Вилк, Ђерек. Тренер: Дејановић.

Претходни текстПобеда у дербију и прво место поклон за рођендан
Следећи текстШамот – Црвена звезда Грундфос 34:27 (13:12)