Звездина ефикасност за врх Лиге шампиона

23

Црвена звезда је међу најефикаснијим клубовима Лиге шампиона икада. Наш славни клуб са 278 голова заузима 19. позицију у најпрестижнијем клупском такмичењу на Старом континенту.

Борба за највреднији трофеј европски клупски тројеф је започела давне 1955. године, а учешћем кроз богату историју Звезда је одавно уписала наслов првака Европе. Пре 32 године црвено-бели су победом у финалу тадашњег КЕШ-а, донели чувени “ушати” пехар у витрине Маракане. У размаку од 68 година само су 22 клуба успела да освојиле најпрестижније такмичење на Старом континенту.

Памте се победе и голови наше Црвене зведе на међународној сцени у блиској прошлости, али и кроз саздржајну клупску историју. У овом тренутку наш клуб се котира на високом 19. месту на листи најефикаснијих клубова у Лиги шампиона са 278 постигнутих голова. Само шест погодака недостају нашем тиму да престигне италијански Интер, а седам ПСЖ. Неприкосновен је Реал Мадрид који је једини са четвороцифреним бројем голова – 1041.

Први клуб који гледа у леђа Црвеној звезди је ПСВ са 249 голова, али иза нас су још бројни европски великани попут Манчестер Ситија, Атлетико Мадрида, Лиона, Валенсије, Олимпијакоса…

Звезда ће, надамо се, прилику да поправи биланс имати већ од наредне сезоне, с обзиром на то да освајач Суперлиге има директан пролаз у групну фазу Лиге шампиона, а да је наш клуб суверено лидер на табели са двоцифреном бодновном предношћу у односу на првог пратиоца на табели.

Претходни текстМВП против Јавора – Канга и Пешић
Следећи текстШампионке се победом у Пожеги осамиле на првом месту