Шампионке се победом у Пожеги осамиле на првом месту

82

Кошаркашице Црвене звезде мтс победом над екипом Слоге Маја Консалтинг у Пожеги 71-61 (9-15, 33-10, 13-18, 16-18) осамиле су се на првом месту ЖКЛС.

Искористиле су кикс Краљева у Шапцу црвено-беле и три кола пре краја лигашког дела првенства чврсто држе прво место.

Чврста утакмица у Пожеги, први период игре је обележило вођство домаће екипе и мали број поена. Дуња Зечевић и Кимора Даџа су отвориле утакмицу поенима, а све до средине прве четвртине резултат на семафору био је 4-3. Мини серијом Снежа Богићевић је донела нашем тиму  предност, али је Слога серијом 9-0 преузела вођство, које је прекинула са пенала Јована Јевтовић за 15-9.

Црвена звезда је утакмицу преломила у другој четвртини и преузела контролу. У серијама су црвено-беле постизале поене и ломиле противнице. Тина Јаковина је тројком наговестила преокрет, у серији 6-0 Звезда је преузела вођство, а затим серијом 14-0 завршила полувреме и стигла до 25-42, уз шест поена Милице Бојовић и тројке Снеже Богићевић и Челси Хал.

Слога је у трећој деоници успела серијом 7-0 да смањи минус на 10 поена, али је Звезда одговорила после дуже паузе и прекида утакмице, и одбила налет противница, Милица Бојовић поентира за 43-55 пред последњих 10 минута.

И поред напора Киморе Грин Даџе да приближи своју екипу и можда унесе дозу неизвесности у меч, Александра Катанић и Снежа Богићевић то нису дозволиле, водиле су наш тим до седамнаестог тријумфа, који је са пенала за коначних 61-71 потврдила Милица Бојовић.

Дабл-дабл учинак Снеже Богићевић са 19 поена уз 10 скокова, док је Александра Катанић комплетирала дабл-дабл са 17 поена, 11 скокова и 6 асистенција. Двоцифрен учинак имала је Милица Бојовић са 15 поена, док је Снежа Чолић остварила девет успешних додавања.

Црвена звезда већ у среду дочекује Вршац у Баскет Ситију, а затим би победом над „вечитим ривалом“ на 78. рођендан Црвене звезде и потврдила прво место пред старт плеј-офа. Екипа Слоге се тренутно налази на четвртој позицији која води у плеј-оф, али ће водити велику борбу са екипама Дуге, Војводине 021, којој распоред иде на руку, и Врбаса, ко ће бити евентуални противник нашем тиму.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 2, Хал 6 (3ск 2ас 3укл), Јованов, Чорто 4 (1ск 2ас 2укл), Богићевић 19 (10ск 2ас), Зечевић 3 (9ск 1укл), Катанић 17 (11ск 6ас 6укл), Недељков, Јевтовић 1 (2ск), Бојовић 15 (3ск 1ас), Јаковина 8 (4ск 1ас 2укл), Чолић (9ас 1укл). Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстЗвездина ефикасност за врх Лиге шампиона
Следећи текстДербији су Звездина специјалност