Милојевић: Фокус кључан за игру и резултат

35

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 15 часова угостити Чукарички у оквиру 22. кола Суперлиге Србије, а очекивања и задовољство пред нови меч на Маракани, изнео је шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић.

Радује нас сваки меч код куће, без обзира на противника. И у утакмици против Војводине смо добро играли у првом полувремену и имали можда најбољих 30 минута у последње време, те је само недостајала реализација, али то је ствар фокуса и мирноће. Било је другачије против Вождовца, и у смислу подлоге и противника и ако уђемо с тим односом, да сви играчи буду фокусирани од првог до последнег минута, мислим да можемо да очекујемо добу утакмицу и резултат – почео је Милојевић.

Не пролаже незапажено добре партије младог Лучића који се кали у Чукаричком.

– Пратимо све играче који су на позајмици, и Лучића, и Станковића, Кнежевића, Митуљикића… Нема дилеме да је Лучић квалитетан играч са добрим осећајем за игру и квалитетом који је доказао и овде, тако да ми је драго што му добро иде.

Сви су спремни за утакмицу сутра.

– У тренажном су процесу и Милуновић и Родић, тако да су сви спремни за меч. Можда буде промена у односу на стартну поставу с претходне утакмице, али не много и значајно, тако да не постоји потреба за превеликом ротацијом, јер смо тек почели пролећни део сезоне, одиграли две утакмице, тако да нема осетног умора.

Бодовна предност је ту у односу на вечитог ривала, али до дербија нас чекају две утакмице.

– Не могу да кажем да није лакше, јер је предност ту, али као што се брзо заради, тако се и истопи. Наместили смо главу да идемо из утакмице у утакмицу, следећи је меч против Чукаричког, а онда ћемо размишљати о Јавору, па тек о дербију. Немамо права за калкулације и размишљање о дербију, има још доста до тога. Шампион се свакако проглашава 26. маја, а ако и пре тога обезбедимо титулу математички, још боље. Међутим, треба нам озбиљност и поштовање према свим ривалима, било да се они зову Партизан, ТСЦ, Чукарички, Војводина… У фудбалу је све могуће, видели сте и кроз утакмице у Европи то.

Говорио је Милојевић и о минутажи брзоногог Митровића.

Велика је конкуренција. Митровић је квалитетан играч и мислим да и он жели да буде репрезентативац и професионалац на вишем нивоу од Суперлиге, али на тој позицији имамо најефикаснијег играча у тиму. Делимо му минутажу и с Букаријем, али надам се да ће бити простора и да игра на својој природној позицији. Битно је да је Митровић зрео момак, добо ради, све разуме и кад буде бљеснуо и стигао до константности, биће стандардан – подвукао је Милојевић.

Претходни текст11 Звездаша на “Belgrade Indoor Meeting”-у
Следећи текстТема дана | Борјан и Вујадин као глумци позивају звездаше да испуне Маракану