Виго: Навијачи ме одушевили, једва чекам суботу

62

Голгетерске способности Алекса Вига, бескомпромисног Аргентинца који се после само неколико утакмица у најбољем могућем светлу представио звездашима, дошле су до изражаја и против Вождовца, као и на мечу са Лудогорецом. Ипак, главни Вигов утисак са старта пролећног дела сезоне су – Звездини навијачи.

Немам речи, одушевљен сам. Атмосфера коју су навијачи направили и против Војводине, али и на мечу са Вождовцем где смо били гости и где су се они чули свих 90 минута, мени су највећи утисак од доласка у Београд. Знао сам и раније да је атмосфера на Маракани одлична, да људи у Србији обожавају Звезду, али ово је нешто што мора да се доживи. Кад сам истрчао на терен против Војводине, дословно сам се најежио и много ми је жао што нисмо победили, али вратили смо то голеадом против Вождовца, тако да верујем да ће навијачи у суботу доћи у још већем броју него на прва два меча. Против Војводине је било 20 хиљада људи, посебна утакмица, али верујем да ће и на мечу са Чукаричким бити тако. Очекујем још испуњенију Маракану, још једну ватрену атмосферу, лично уживам да играм пред њима, и не сумњам да ће бити тако и у суботу, а надам се да ћемо наставити добру форму коју смо најавили у мечу са Вождовцем. Не могу да дочекам нову утакмицу – уз осмех ће брзоноги Виго.

Нема сумње да се Виго одлично уклопио у тим.

– Дајем све од себе на тренинзима, слушам тренера и све функционише у најбољем реду. Саиграчи су ме изузетно лепо дочекали, још на припремама смо почели да се дружимо и препознао сам у старту да у Звезди влада породична атмосфера. Много ми то одговара, као и навијачи које поново морам да поменем. Све то ме чини срећним и задовољним у Београду.

Циљеви до краја сезоне су му кристално јасни.

Желимо да победимо сваку утакмицу до краја сезоне. Већ сам научио да се у Звезди само победе рачунају и то ми одговара, сматрам да имам такав менталитет и да сам играч за клубове који освајају трофеје. Имамо 11 бодова предности, али се понашамо као да је егал. Нестрпљив сам да покажем шта све знам, радујем се свакој новој утакмици и верујем да можемо да имамо победнички низ до краја сезоне – рекао је Виго.

Претходни текстЈуниорке Црвене звезде шампионке Београда
Следећи текстПет потписа на Маракани