Пет потписа на Маракани

53

Младост је будућност, а Црвена звезда улаже у своје бисере, па су данас у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, уговоре са нашим клубом продужила два фудбалера, док су се три талентована омладинца по први пут и званично обавезала на верност црвено-белим бојама.

Младим надама Црвене звезде се обратио председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

Будућим, а сада већ омладинским асовима који потписују први професионални уговор желим да им то буде само један у низу оних које ће склопити, а двојици момака који продужују уговоре да кажем да су на правом путу, чим су стручњаци препознали потребу да наставимо сарадњу у доста озбиљнијем односу према обевезама које ће они имати у њиховом даљем фудбалском усавршавању. Пошто стручњаци у овом тренутку нису присутни, о тим професионалним обавезама су вам довољно они говорили, а ја бих само хтео да кажем да сте на почетку, да је фудбал озбиљна и тешка ствар, да се мора много учити и залагати да би се дошло до циља, ато је да се од фудбала као занимања може озбиљно и добро живети. Човек мора увек да учи, али не само фудбалски. Једно је научити ту игру и посветити се њој, али да би се и у тој игри успело, момци морате радити на себи, образовању и усавршавању, јер живот није једнозначан и сва друга знања су потребна да би човек нормално у будућности могао да постиже оно што сваки од нас жели. Да се укључи у живот на начин који ће омогућити да има своје потомство сутра, да формира своју породицу и да кроз тај спортски живот познавајући и друге вештине настави да живи и ради, не само у фудбалу, већ и другим лепим стварима које живот носи. Међутим све зависи од вас, у годинама сте кад вам је породица главна подршка, они су у вас уложили много и желе вам да у овом послу, за који сте се определили и успете. Слушајте њих, учитеље, тренере. Јер сваки успех који ви постигнете значиће пуно и тренерима, зато желе да од вас створе најбоље могуће, да бисте сутра заиграли сениорски фудбал, за шта сте се и сами определили, желим вам да у томе успете – поручио је Светозар Мијаиловић.

Уговоре су продужили: Стефан Миладиновић (2005, крилни нападач) и Матеја Радоњић (2005, офанизвни везни), момци који су и јесенас наступали за нашу омладинску селекцију. Миладиновић је на 19 мечева постигао пет голова и уписао пет асистенција, док је Радоњић на 16 мечева погодио пет пута и три пута искреирао.

Да челници наше Омладинске школе раде предан посао у довођењу највећих талената из региона, говори јасно и чињеница да су нова појачања, али и нови професионалци нашег клуба: Никола Ћебић (2004, штопер), Драган Мирановић (2005, дефанзивни везни) и Ненад Кривокапић (2005, крилни нападач).

Ћебић је у Звезду стигао из бањалучког Спорт Тима, Мирановић из Зете, а Кривокапић из подгоричке Будућности. Ћебић је репрезентативац Босне и Херцеговине, док потоња двојица наступају за Црну Гору и нема дилеме да представљају светлу будућност Црвене звезде.

Претходни текстВиго: Навијачи ме одушевили, једва чекам суботу
Следећи текстМлађи јуниори/ке у борби за најбоље у Београду