У сусрет противнику – Вождовац

32

Фудбалери Црвене звезде сутра од 14 часова гостују екипи Вождовца у оквиру 21. кола Суперлиге Србије. Црвено-бели момци ће покушати да забележе први тријумф у домаћем шампионату у пролећном делу сезоне након што су на премијери на Маракани ремизирали са Војводином резултатом 1:1, а једини стрелац за нашу екипу био је Александар Катаи.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада је Црвена звезда одиграла 27 првенствних утакмица против Вождовца, а позитиван скор је на нашој страни. Укупно је наш тим тријумфовао на 23 сусрета, једном смо одиграли нерешено, док су четири пута победили популарни „Змајеви“, уз гол разлику 62:17 у корист Звезде.

Први дуел ове две екипе одиграле су 22. фебруара 1950. године када је наш тим победио са 6:0. Најубедљивија победа Звезде десила се 24.10.1951. године када смо савладали Вождовац у пријатељском мечу са 11:1. Занимљивост је да се никад нисмо састали у купу са Вождовцем, а одиграли смо и шест пријатељских утакмица.

Наш тим није изгубио меч против Вождовца као домаћин, док смо у гостима забележили осам победа и три пораза. Од тога тријумфовали смо у шест, а савладани смо само једном, уз гол разлику 30:5.

Последњи пут Црвена звезда и Вождовац су се састали у шестом колу овосезонске Суперлиге Србије, а меч је одигран 13. августа прошле године. Однели смо победу резултатом 4:0, а најбољи актер био је Мирко Иванић који је осим поготка, уписао и три асистенције – Пешићу, Букарију и Бену.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце на “Крову”, моћи ће директан пренос утакмице 21. кола, између Црвене звезде и Вождовца да гледају на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком у 14 часова, као и путем студија на Звезда ТВ-у, и истоименом Јутјуб каналу, који ће трајати преко три сата, а сви заљубљеници у црвено-беле боје ће бити у могућности да гледају меч из више различитих углова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првој позицији у домаћем шампионату са 54 освојена бода, осам више од другопласиране екипе. Црвено-бели су славили на 17 сусрета, док су три пута ремизирали уз гол разлику 51:8. На отварању другог дела сезоне Звезда је ремизирала са Војводином на стадиону “Рајко Митић” резултатом 1:1. Повели су гости у 25. минуту, али је Александар Катаи свега три минута касније поравнао и поставиће се поставио коначан резултат меча, иако је наш тим имао велики број прилика које није успео да реализује.

Вождовац заузима седму позицију на табели у Суперлиги Србији и има укупно 34 прикупљених бодова, исто као и Војводина и Нови Пазар, који заузимају пето, односно шесто место. Тријумфовали су на десет мечева, четири пута ремизирали, док су доживели шест пораза уз гол разлику 18:22. Изабраници Николе Пуаче су на отварању пролећног дела сезоне били бољи на гостовању Радничком 1923 у Крагујевцу. Резултат је био 0:1, а једини погодак постигао је Милош Пантовић, са беле тачке у 31. минуту меча.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Вождовца јесте момак који је прошао кроз Звездину школу, Милош Пантовић са седам погодака, док је четири постигао Борисав Бурмаз, који је у популарне Змајеве дошао из нашег развојног тима – Графичара. Титула најбољег асистента припада централном везном играчу Едину Ајдиновићу који је наместио четири гола, а прати га Бурмаз са две асистенције. Од стандарнијих фудбалера у саставу Вождовца треба напоменути бившег чувара мреже омладинаца Црвене звезде, Андрију Катића, као и брата од Срђана Мијаиловића, Марка, који игра на позицији десног бека, а такође је прошао фудбалско школовање у нашем клубу. Штоперски тандем углавном сачињавају Филип Дамјановић и Матеја Ђорђевић. Два задња везна у екипи су Един Ајдиновић и капитен Марко Ивезић. По десној страни делује Никша Вујановић, по левој Милош Пантовић, место иза шпица је резервисано за Михајла Нешковића, док је најистуренији у екипи управо Борисав Бурмаз.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици између Црвене звезде и Вождовца биће Милош Милановић. Поред аут линија помагаће му Милан Шутуловић и Стефан Војнић. У ВАР соби седеће Милан Митић и Милош Караџић, делегат меча биће Браун Роберт, контролор је Здравко Савић, док је четврти арбитар Данило Николић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-16:00 Радник – Младост
-18:00 Чукарички – Раднички 1923

Субота:

-14:00 Вождовац – Црвена звезда
-14:00 ТСЦ – Напредак
-16:00 Војводина – Колубара
-18:30 Партизан – Младост ГАТ

Недеља:

-14:00 Јавор – Спартак
-16:00 Нови Пазар – Раднички Ниш

Претходни текстМилојевић: Радимо на ефикасности, надам се да ћемо то и показати
Следећи текстВатерполисти рутински до победе у црвено-белом Ваљеву за потврду треће позиције