Милојевић: Радимо на ефикасности, надам се да ћемо то и показати

26

Фудбалере Црвене звезде сутра од 14 часова очекује утакмица 21. кола Суперлиге Србије када ћемо гостовати Вождовцу. Шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић је свестан да ће утакмица бити нешто другачија, с обзиром на то да се игра на вештачкој подлози.

То је другачији фудбал, у смислу начина за игру. Тешко је ући у пресинг, тешко је одузети лопту, ако је први додир добар, али фудбал је фудбал и играло се и на горим теренима. Нисам љубитељ вештачке подлоге, иако сам пуно пута играо на њима са својим екипама, али боље и такав терен који је раван, него лош травнати. Није нам то проблем, како нама, тако и њима, иако су се они више навикли, али ми смо одрадили пар тренинга на нашем терену са вештачком травом и мислим да ће нам то доста значити – почео је Милојевић.

Тандем Мијатовић-Пешић је сјајно функционисао на припремама.

– Не бих откривао то дан пре утакмице, али постоји могућност да их обојицу видимо на терену. Можда од почетка, можда у току утакмице, а позвао бих навијаче да дођу, па да виде.

Милојевић је задовољан тимом који је истрчао на пролећној премијери, али има простора да буде промена.

– Верујем у избор стартне поставе са те утакмице. Можда дође до малих промена, али мислим да избор није дискутабилан, јер смо били бољи у свим сегментима игре. Фудбал се игра због голова, у томе морамо да будемо бољи сутра, свесни смо тога, али смо радили на томе и имамо прилику да покажемо то против Вождовца. Ако будемо радили оно што треба, неће бити проблема.

Много Звездине деце сада носи дрес Вождовца.

– Имаће мотив, то су квалитетни играчи који су добили најбољу могућу едукацију у Србији, али стицајем околности, не могу баш сви да дођу до првог тима. Имаће мотивацију да покажу да је клуб погрешио и то је нормално, али Звезда је велика и у свакој екипи у лиги имамо играче који су прошли нашу школу. То је нешто с чим се суочавамо, али момци имају право на то, док је на нама да играмо како треба и да очекујемо добар резултат.

О здравственом билтену.

– Постоји потешкоћа, болести, вируса, али такав је период и не бих се жалио.

Имао је Милојевић током недеље много разговора са нашим првотимцима.

Желео бих да промене говор тела, да буду срећнији. Играју у најбољем клубу у Србији, најбоља су екипа последних пет година, пет пута у Европи и нема разлога да буду несрећни, да осећају притисак и оптерећење. Желим максималан приступ и на тренингу и на утакмици и то је оно што очекујем, а када се то испуни, немам проблем да преузмем одговорност – подвукао је Милојевић.

Претходни текстНови Сад домаћин другог турнира Дунав лиге, Звезда против Шпандауа, Сентеша и Стракоњица
Следећи текстУ сусрет противнику – Вождовац