Велика победа Црвене звезде у Тел Авиву!

60

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет савладали су Макаби на гостујућем паркету резултатом 86-89 (18-18, 16-26, 21-25, 31-20). Црвено-бели су поново испустили велику предност, али су у неизвесној завршници ипак сачували предност и заслужено славили.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде која је одиграла изванредну утакмицу на терену на коме је од гостију славила само Барселона, био је фантастични Немања Недовић са 28 поена, док су га пратили одлични Митровић са 14 поена (6 скокова) и Добрић који је додао поен мање. Двоцифрени су били још Петрушев 12 и Вилдоза 10 који је био изузетно миран са линије пенала и убацио изузетно важна четири пенала

Звезда је добро отворила меч серијом 5-0 коју је својим поенима направио Огњен Добрић. Макабије је након тога врло брзо пронашао свој ритам те је вођство пребацио на своју страну (11-8). Врло расположен је био Немања Недовић који је по уласку на паркету средином четвртине везао 8 поена за нашу екипу, а прва деоница је завршена резултатом (18-18).

Недовић у истом ритму отвара другу деоницу, те у врло кратком периоду убацује нових 10 поена, а наша екипа прави серију 5:15 којом одлази на двоцифрену разлику (23-33). Макаби је успео да приђе (30-35), али то Звезду није омело у игри која је у овим тренуцима била сјајна. Црвено-бели су поново одлепљују на максималних 14 разлике (30-34), међутим на полувремену је разлика била нешто мања 34-44.

Најефикаснији у овом делу меча је био сјајни Недовић са 18 поена, док га је пратио Добрић који је убацио 10.

Гости су од старта другог полувремена покушавали да се врате у меч, али Звезда је све малете одбијала. Одличном игром у нападу црвено-бели поново долазе до убедљиве предности од 16 разлике (41-57). Сјајне минуте је имао Лука Митровић који је постизао поене преко офанзивних скокова у нападу. Макаби је безуспешно покушавао да смањи разлику што им није пошло за руком (55-69).

Звезда нас је навикла ове сезоне да игра неизвесне завршнице, па је тако бико и овај пут. Макаби је успео да стигне двоцифрену предност наше екипе и да дође на посед заостатка. Победу нашој екипи у тим тренуцима је донео хладнокрвни Вилдоза поенима са слободних бацања, те је Звезда дошла до велике победе 86-89.

КК Црвена звезда Меридианбет: Вилдоза 10, Лазаревић, Митровић 14, Лазић 2, Мартин, Добрић 13, Ивановић 3, Илић, Недовић 28, Кузмић 5, Петрушев 12, Бентил 2;

Макаби: Болдвин 38…

Немања Недовић “Не знамо нормално да победимо утакмицу, увек имамо неку драму и због тога треба да се забринемо. Ја сам много бољи шутер од тих 23 одсто за три које имам и надам се да ћу сада ухватити ритам. Сада хватамо воз за Топ 8“, рекао је Недовић после меча.

Следећи меч наша екипа игра у недељу против Задра, а након тога следи пут у Ниш на Куп Радивој Кораћ.

Претходни текстТема дана | Звездин летњи камп стартује у јуну на осам локација
Следећи текстНови Сад домаћин другог турнира Дунав лиге, Звезда против Шпандауа, Сентеша и Стракоњица