Марко Стаменић од лета у Звезди

36

Црвена звезда је после Питера Олањинке ангажовала још једног фудбалера који ће дрес нашег клуба задужити 1. јула 2023. године, и то без обештећења, а реч је о Марку Стаменићу. Талентовани везни фудбалер је са нашим клубом потписао уговор до лета 2027. године.

Веома смо задовољни доласком Марка Стаменића. Довели смо младог играча са српским пасошем који ће наредне сезоне бити бонус, а опет иза себе има огромно искуство играња Лиге шампиона. Реч је о великом потенцијалу и фудбалеру који се најбоље сналази у везном реду, а с обзиром на његове квалитете, нема сумње да ће се брзо уклопити у стил игре Црвене звезде. Изабрао је Црвену звезду као следећу дестинацију у каријери, а долази из једног изузетно стабилног клуба, што нас чини изузетно поноснима. Верујем да је пред Стаменићем блистава будућност, као и да смо његовим довођењем направили одличан посао – рекао је спортски директор Митар Мркела.

Стаменић је рођен у Велингтону на Новом Зеланду, али поседује и српски пасош тако да неће заузимати место странца у нашој екипи. Реч је о централном везном фудбалеру рођеном 19. фебруара 2002. године који је висок 188 центиметара и поседује сјајне физичке предиспозиције, као и изврсну технику и преглед игре. У каријери је носио дрес Вестерн Субурса и Тим Велингтона, пре него што се као осамнаестогодишњак отиснуо у Европу и потписао за Копенхаген. За данског великана је одиграо 16 утакмица, а у међувремену је био позајмљен ХБ Кегеу за који је на 23 утакмице постигао два гола. Такође је и стандардни репрезентативац Новог Зеланда за који је одиграо 11 мечева.

Претходни текстОбележено 65 година од Минхенске трагедије
Следећи текстМлађе категорије Црвене звезде успешне на старту наставка сезоне