Пораз у Болоњи

45

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет изгубили су у Болоњи од екипе Виртуса резултатом 84:72 (30:14, 18:21, 22:16, 14:21). Изузетно лоша прва деоница коштала је нашу екипу пораза.

Најефикаснији у редовима Звезде је био Вилдоза са 20 поена, док је добар меч одиграо Далибор Илић са 10 поена уз 7 скокова.

Дефинитивно једна од најлошијих првих деоница црвено-белих ове сезоне, који су дозволили противнику да апсолутно доминира на паркету. Звезда је играла без енергије, дозвољавала противнику лаке шутеве, офанзивне скокове, што је све коштало нашу екипу заостатком од чак 16 поена на крају првих 10 минута игре (30:14).

Друга ;етвртина је била доста боља, црвено-бели су прилазиили, играло се кош за кош, али разлика није падала на мање од 11 поена разлике. Звезду је све време вукао Вилдоза који је на полувремену постигао 14 поена, а резултат на крају тог периода је био 48:35.

Тројком Добрића на отварању другог полувремена Звезда је пришла на 10 поена заостатка, али то није било довољно да покрене нашу екипу ка преокрету. Црвено\бели су промашили неколико шутева и испоставиће се касније, пропустили могућност да закомпликују ствари на паркету за домаћина. Разлика је наставила да се повећава, те је на крају треће деониценрезултат био 70:51.

Црвено-бели нису имали ресења за игру Виртуса, те се разлика константно одржавала на 13-17 разлике у корист домаћина. Резултат на крају меча је био 84:72.

КК Црвена звезда Меридианбет: Холанд, Вилдоза 20, Лазаревић 9, Митровић 2, Лазић 9, Добрић 6, Ивановић 2, Илић 10, Недовић 4, Марковић, Кузмић, Петрушев 8, Бентил 2;

Виртус: Шенгелија 15..

Изабранике Душка Ивановића већ у четвртак очекује нови меч у оквиру дуплог кола где ће наша екипа гостовати Милану. Регионална лига се наставља у недељу утакмицом против Игокее у Пиониру.

Претходни текстПавличевић: Играли смо пожртвовано
Следећи текстЗвезда најуспешнији клуб у 2021. години