Црвена звезда Грундфос – Металопластика 32:35 (17:15)

80

Рукометаши Црвене звезде Грундфос нису успели да се пласирају у четвртфинале Купа Проф др Бранислав Покрајац након што су поражени од Металопластике у претколу у „Шумицама“ – 32:35 (17:15).

И поред вођства на полувремену и игре са краја првог дела која је обећавала, врло брзо је то „пало у воду“. Ратко Ђурковић није могао да рачуна на ровитог Уроша Симића, док се у екипу после повреде вратио Ротем Сегал.

Захваљујући Димитрију Јелићу Металопластика није материјализовала конкретнију игру и предност током већа дела полувремена. Повели су гости 1:4, затим имали +2 до финиша. Звезда је јурила резултат, успела да изједначи на 8:8 головима Ненадића и Колунџића, али брзо су Шапчани враћали разлику. Јелић је имао неколико бравурозних интеренција којима је очувао Звезду у игри, а тек у финишу су успели црвено-бели да поведу. Јелић је успео да сачува мрежу, улио самопоуздање саиграчима који су преко Канкараша (два гола) и ефектног поготка Ђуровића дошли до два гола разлике, коју је потврдио са седам метара Ненадић на истеку времена – 17:15.

Очекивало се да је Звезда ухватила ритам, да ће уследити борба, али је Металопластика серијом 4:0 вратила предност и преузела контролу над утакмицом. Срдановић је након одузетих лопти у контрама погађао и правио разлику, Симић, Брајовић и Дакић потврдили тријумф и пласман свог тима. Није било неизвесности до краја, утакмица је била решена када је Драшко Ненадић незаслужено добио црвени картон у 53.минуту, Металопластика је са шест голова предности ушла у финиш, Мајес је са два гола поставио коначних 32:36.

Најефикаснији са осам голова био је Мирко Ђуровић, Драшко Ненадић, Урош Колунџић и Милош Бујишић постигли су по пет.

Црвена звезда у суботу у Панчеву започиње други део АРКУС лиге утакмицом против Динама, 19 часова.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – МЕТАЛОПЛАСТИКА 32:35 (17:15)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 150. Судије: Данијел Трифковић и Бориша Милосављевић (Бешка). Искључења: Црвена звезда 6, Металопластика 6 минута. Црвени картон: Драшко Ненадић (Црвена звезда). Седмерци: Црвена звезда 4(4), Металопластика 2(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 8(1), Хорват 2, Ненадић 5(3), Колунџић 5, Радовановић, Гемаљевић, Мајес 2, Јелић, Сегал, Матичић 1, Шмигић, Кнежевић, Перић, Бујишић 5, Шљукић 1, Канкараш 3. Тренер: Ратко Ђурковић

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 5, Карић, Јевтић 1, Ћосић, Срдановић 8, Мирковић, Миловановић, Иванић 1, Арсић, Дамјановић, Симић 4, Брајовић 7, Паповић, Петровић 3, Дакић 6(1). Тренер: Владан Матић

Претходни текстНова победа чува прво место
Следећи текстЦрвена звезда – Раднички КГ 26:23 (15:13)