Звезда у Анталији – Утакмице

61

Фудбалери Црвене звезде су дуелом против Аустрије Лустенау ставили тачку на припремни период и спремни дочекују наставак сезоне, који играче Милоша Милојевића очекује већ 4. фебруара, када ћемо на Маракани дочекати новосадску Војводину.

Званична прозивка подно северне трибине је одржана 4. јануара, а четири дана касније црвено-бели су се упутили према Турској, тачније Анталији. Вредно су радили првотимци Црвене звезде боравећи 19 дана у иностранству и у том периоду одрадили исто толико тренинга. Напорно и интензивно се радило у преподневним и вечерњим терминима на теренима спортског центра Калиста. Акценат је прво био на физичкој припреми за коју је био задужен кондициони тренер Александар Јанковић, док је каснија фаза припрема донела контролне утакмице и фокус на техничко-тактичким детаљима.

Фудбалери Милоша Милојевића су на шест припремних утакмица остварили пет победа, уз један пораз. Ефикасност је била на високом нивоу чему сведочи гол разлика 13:8. Имплементирали су на свим мечевима црвено-бели захтеве наметнуте стручног штаба, те нема дилеме да ћемо спремни дочекати пролећну премијеру.

Први дуел смо одиграли 15. јануара против Лехије Гдањск и однели рутинску победу са 3:1. Први гол за наш клуб постигао је Осман Букари, а поред брзоног крила погодио је још Кингс Кангва уз ауто-гол противничког играча. После четири дана уследио је нови тест, а састали смо се са Нефчијем. Победу против шампиона Азербејџана је донео млади Немања Мотика голом на старту меча, а резултат је могао бити убедљивији.

Нови изазови за првотимце Звезде су дошли 21. и 22. јануара када смо се састали са Копром, односно Динамом Тбилиси. Словеначки тим је пружио снажан отпор, али одлична игра донела је нашем тиму нову победу за коју се побринуо Лазар Николић сјајним волеј ударцем са ивице шеснаестерца. Сутрадан смо гледали дуел са прваком Грузије и једну од најузбудљивијих утакмица на припремама. Иако смо први дошли до предности поготком Александра Пешића, формално гостујући тим је успео да преокрене скор на семафору. Уз одличну игру и индивидуални квалитет, а уз све то снажан карактер стигли смо до тријумфа. Прво је Пешић другим голом донео поравњање резултата, а голом Мирка Иванића средином другог дела игре стигли смо до четвртог тријумфа.

Наредна контролна провера одиграна је против Лудогореца, а крајњи резултат је гласио 2:3. Мрежу противника су затресли Иванић и Алекс Виго. Млади Аргентинац, најновије појачање у зимском прелазном року, је показао врхунски квалитет и представљаће одлично појачање за наш тим. Последњег дана припрема, 27. јануара, црвено-бели су пред полазак у Београд савладали Аустрију Лустенау са 3:2. Кангва је начео мрежу противника, да би потом Стефан Лековић уписао првенац у сениорском тиму Црвене звезде, а победу у финишу, екипи је донео Стефан Митровић.

Од понедељка се црвено-бели враћају тренажном процесу и припреми за старт другог дела првенства који је заказан за 4. фебруар и пролећну премијеру против Војводине на Маракани.

ПРИПРЕМНЕ УТАКМИЦЕ:

Црвена звезда – Лехија Гдањск 3:1 (Букари, аутогол, Кангва)
Црвена звезда – Нефчи 1:0 (Мотика)
Црвена звезда – Копар 1:0 (Л. Николић)
Црвена звезда – Динамо Тбилиси 3:2 (Пешић 2, Иванић)
Црвена звезда – Лудогорец 2:3 (Иванић, Виго)
Црвена звезда – Аустрија Лустенау 3:2 (Кангва, Лековић, Митровић)

Претходни текстМилојевић: Звезда ће на пролеће бити енергична, жељна и лепршава
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Јован Керечки (1969-2023)