Звезда ТВ | Велики си, Бен

69

Нову епизоду емисије „Звезда ТВ“ посветили смо Ел Фарду Бену, једном од најбољих странаца у историји нашег клуба. У опроштајном интервју дотакли смо се многих занимљивих тема са фудбалером који је заувек ушао у срца навијача Црвене звезде…

Није лако. Кад останеш тако дуго негде… Сви знају да је Београд мој град, место где се осећам као код куће, место где је све било савршено. Тешко је отићи, али такав је живот. Ово дефинитивно није збогом, јер ћу се сигурно вратити. Ми се волимо, људи ме воле и драго ми је што је дете са Комора успело у Србији. Тешко је, али то је живот – почео је Бен.

Одлука о одласку није била лака…

– Наравно. Није лако. Зато ми је требало три године да одем. Сваких шест месеци сам добијао понуде, клубови су се интересовали за мене, али нисам желео да одем. Сада је прави тренутак да се растанемо и дам простора млађим играчима. Ипак, тешка је одлука.

А када је реч о Звезди – „То тешко може да се схвати, то не може да се плати…“

– Као што увек кажем, немогуће је описати. Мораш да осетиш, да будеш део клуба да би то схватио. Где год одем, широм света, наиђем на неког навијача Звезде. Клуб је невероватан. Надам се да је ово само почетак и да ће клуб играти Лигу шампиона сваке године и да ће увек бити успешан.

Много тога везано за Црвену звезду ће му недостајати.

– Саиграчи са којима сам проводио сваки дан. Навијачи, који су од почетка били сјајни према мени. Хвала им на подршци и љубави. И наравно, недостајаће ми град и наш стадион.

Памтиће Бен до краја живота магичну ноћ у Салзбургу.

– Најлепши тренутак у Звезди? Сви знају – када смо се први пут пласирали у Лигу шампиона. Било је тешко то урадити, али смо имали фантастичну екипу, били смо као браћа и зато ми је то омиљени тренутак у црвено-белом дресу.

Омиљени гол у Звездином дресу му је први који је постигао, било је то против Војводине – 7. марта 2018. године.

– Рецимо да ми је првенац у Звезди најомиљенији. Он је важан јер је најтеже на почетку. После их је било пуно…

Беново име ће заувек бити уписано златним словима на Маракани.

– Као што сам рекао, дете са Комора, малог острва, дошло је и постало део историје великог клуба као што је Црвена звезда. Веома ми је драго и поносан сам, јер није лако урадити то. Моје име је део историје клуба и надам се да ће остати тако.

Бен се осим у Звезду, заљубио и у Београд.

– Није уобичајено отићи негде и провести тамо пет година. Београд ми је друга кућа, надам се да ћу се вратити и остати заувек. Било би најбоље кад бих добио нешто од клуба. Видећемо.

Звезда је у лику Бена добила навијача до краја живота, а он је за крај послао поруку свима онима којима је крв црвено-бела.

Од почетка сам навијач Звезде и бићу то заувек. Што се навијача тиче, већ су ми се захвалили за све, показали љубав и поштовање. Надам се да ће наставити тако, не само према мени, него према свим играчима. Овде нема везе да ли си црн, бео или жут – Звездини навијачи су сјајни, воле клуб и увек подржавају играче. Навијачима, као и клубу, желим пуно здравља, пуно успеха и надам се да ће проћи групу у Лиги шампиона – емотивно ће легенда Црвене звезде.

Претходни текстЕл Фарду Бен – домаћи странац, рекордер и легенда
Следећи текстЗвезда у Анталији – Сунце и слободан дан освежили тренинг