Црвена звезда Меридианбет путује у Валенсију (петак, 20.30)

61

Кошаркаши Црвене звезде Мериданбет путују у 14 часова у Валенсију где их у петак (20.30 часова Ла Фонтета) очекује меч 17.кола Евролиге против домаћина Валенсије.

Црвено-бели су победом отворили нову календарску годину, а екипа још увек не може да рачуна на повређене Мартина, Ивановића и Вилдозу, док је Евролига забранила регистрацију Факунда Кампаца нашем клубу, али ће се КК Црвена звезда Меридианбет и у наредним данима борити да обори ту казну, како би се и аргентински плеј прикључио тиму у утакмицама Евролиге.

Тренер Душко Ивановић пред пут црвено-белих у Валенсију каже:

Играћемо са мањим бројем играча на тој позицији, али наше амбиције се не мењају. Играмо против једне екипе која је нападачки заиста изванредна. Већ дуги низ година имају традицију да потписују играче са изванредним нападачким талентом, чак и тројке и четворке шутирају за три поена… Имају много простора за игру један на један, а против такве екипе мораш да играш одбрану. Ми је играмо, али против овакве екипе морамо још боље – рекао је Ивановић и осврнуо се на одсуство Кампаца и на повреде Ивановића и Вилдозе:

Да смо могли да региструјемо Факунда, било би нам далеко лакше, овако ће нам бити значајно теже, али ови момци ће морати да дају више од себе, нема друге. (Вилдоса) Видећемо, код повреде мишића све зависи од појединца. Не може егзактно да се зна. Може да иде бржи или спорије, а надамо се да ће бити брже него што је предвиђено. (Ивановић): “Он би играо и са сломљеним ребрима, али рекли смо да не може. Надамо се да ће врло брзо доћи, али код таквих повреда постоји тачно одређено време да кост зарасте и нећемо да ризикујемо. Када тај период прође, он ће бити ту – рекао је Ивановић.

Филип Петрушев: – Валенсија је јако добра и незгодна екипа, поготово на свом терену. Играју доста на високе играче, након чега шире терен и шутирају за три поена. На нама је да се припремимо што боље за то и да као прошлу утакмицу одиграмо са истом дозом енергије и самопоуздања. Када сам то рекао, мислио сам на високе играче Дубљевића и Ривера. Задају проблеме свим екипама, мислим да пре свега тимском одбраном можемо да их зауставимо – рекао је Петрушев.

Екипа Црвене звезде Меридианбет путује након утакмице у Валенсији право за Скопље где их већ 08.01 очекује утакмица са екипом МЗТ-а, а нкон тога и дупло коло Евролиге и мечеви са Реалом и Монаком у Београду.

Претходни текстКуп Србије: Рукометаши против Металопластике, рукометашице против Крагујевчанки
Следећи текстЗвезда ТВ | Залет за Лигу шампиона