Миладиновић међу одабранима

79

Талентовани Јован Миладиновић је, без икакве дилеме, будућност Црвене звезде. Иако има 15 година, био је део припрема сениорског тима Црвене звезде на лето 2022. године, а усталио се и међу стативама наше омладинске селекције и издвојио као један од најпоузданијих у тиму Зорана Рендулића. И не само то, Миладиновић се нашао међу најмлађим учесницима Лиге шампиона за младе.

Импонује ми чињеница да сам као петанестогодишњак успео да будем део првог тима Црвене звезде, мислим да је то оно што је, за мене, највише обележило 2022. годину. Искуство које сам стекао у раду са Борјаном, Поповићем и Васиљевићем је невероватно, као и са свим тренерима у првом тиму. Дословно сам се после сваког тренинга осећао много спремније за сениорски фудбал. Ипак, нисам неко ко се лако задовољава, тако да очекујем да ће 2023. година да буде још боља по мене – почео је Миладиновић.

Није мала ствар са 15 година бранити ни за омладински тим, и то у Лиги шампиона за младе.

– Све је то једно велико искуство. Од кад сам дошао у Звезду, стално сам са старијим селекцијама, тако да сам се навикао и не осећам никакав притисак. Хвала људима из клуба што верују у мене, а ја се надам да сам одбранама успео да оправдам поверење. Жао ми је што нисмо успели да прођемо АЗ Алкмар, јер је утакмица у Београду била једна од најузбудљивијих у мојој каријери, али то је фудбал. Мислим да смо били бољи, у три од укупно четири полувремена, али као што рекох, такве ствари се дешавају у фудбалу. Много нам је тешко пало то испадање, али из ове перспективе ми се чини да нас је веома ојачало на психолошком плану.

Ипак, пред Рендулићевим пуленима је борба за титулу.

– Наравно, окренути смо домаћем првенству у потпуности. На другом смо месту, али верујем да до краја сезоне можемо да престигнемо водећу екипу и одбранимо шампионску титулу. Добро радимо, компактни смо и нема разлога да не верујемо у то да смо најбоља омладинска екипа у Србији.

Амбиције су још веће у 2023. години.

Увек себи постављам највеће могуће циљеве, тако да ни сада није ништа другачије. Пре свега, желим да са Звездом будем првак Омладинске лиге Србије, као и да се са омладинском репрезентацијом пласирам на Европско првенство. Не сумњам у то, само да је здравља. Наравно, и да будем што чешћи на тренинзима првог тима – закључио је петнаестогодишњак из Краљева.

Претходни текстЦрвена звезда Меридианбет почела 2023. годину победом
Следећи текстЗвездина ревија | Највећа посета на Маракани у историји клуба