Максимовић и Тегелтија предњачили међу кадетима

53

Кадетска селекција Црвене звезде је завршила полусезону на другом месту у првенству, а да је поход на титулу јасан циљ када је реч о пролећу, потврђују и први стрелац и први асистент екипе – Андрија Максимовић, односно Урош Тегелтија.

Максимовић, рођен 2007. године, потпуно је скренуо пажњу на себе и оправдао епитет који га већ дуго прати, а то је да је један од најталентованијих српских фудбалера. Постигао је чак 17 голова током јесени…

Веома сам задовољан полусезоном, али увек може боље. Утисак ми је да смо резултатски могли и више, те да смо по квалитету најбоља екипа у Кадетској лиги Србије, али фалило нам је среће у појединим тренуцима. Ипак, драго ми је што смо играли свим срцем и показали да смо прави тим. Лично, нисам имао проблем да се уклопим у екипу, јер са већином старијих саиграча се одлично познајем, а тренер Николић је сјајан стручњак и веома предано ради са свима нама, у циљу да сутра будемо што бољи људи и фудбалери. На пролеће, желим да сви овако наставимо, и уз мало среће, мислим да можемо да будемо прваци – подвукао је Максимовић.

Креирао је талентовани Тегелтија који је летос стигао у наш клуб, и са осам асистенција се издвојио као први плејмејкер екипе.

Полусезона је прошла добро и веома сам задовољан, али циљ је да на пролеће будемо још бољи и нападнемо прво место. Мислим да имамо квалитет за то, и ако наставимо да радимо вредно и пожртвовано као и до сад, сигуран сам да ћемо бити прваци. Такође, врло брзо сам се прилагодио на захтеве Црвене звезде, а морам да истакнем да ми доста значи што је и мој брат Драган ту, тако да све иде у најбољм реду. Рад са тренером Николићем ме изузетно мотивише, јер је реч о искусном стручњаку који увек гледа ка томе да екипа напредује и сјајно нас спрема за сениорски фудбал – речи су брзоногог Тегелтије.

Претходни текстУбедљива победа Звезде за крај године
Следећи текстЗвездина крила протутњала Суперлигом