Промовисан календар СД Црвена звезда „Ја сам звездаш, ћирилицом пишем“

418

Промоција календара Спортског друштва Црвена звезда под називом „Ја сам звездаш, ћирилицом пишем, за Звезду навијам, за Звезду дишем“ за 2023. годину одржана је данас у Медија центру ФК Црвена звезда на стадиону „Рајко Митић“ у присуству спортиста, чланова млађих селекција, легенди Црвене звезде и менаџмента свих клубова црвено-беле породице.

На почетку свечаности, након интонирања химне Црвене звезде, присутне је поздравио Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда.

Драги моји звездаши, желим вам добродошлицу, посебно ми је драго што вас видим у оволиком броју, а још драже када видим наше младе наде и будуће шампионе. Оно што желим да кажем је да ће Спортско друштво Црвена звезда радити на развоју инфраструктуре за спортисте, на побољшању услова за тренирање и да ћемо идуће године бити бољи него протекле – рекао је Вујко.

Уследио је филм којим смо се подсетили на почетак пројекта „Ја сам звездаш, ћирилицом пишем, за Звезду навијам, за Звезду дишем“ који је одржан 1. новембра у којем су учествовали будући асови црвено-белих.

Легендарни Љубивоје Ршумовић, наш песник, нагласио је да је љубав према Црвеној звезди нешто посебно.

Сигуран сам да ћемо сваке године, промовишући календар Црвене звезде, бити обрадовани резултатима које ће наша омладина постизати у будућности. Ја сам звездаш, ћирилицом пишем то је нека врста императива, нека врста заклетве, па бих искористио прилику да проширим мало. Не само да ћирилицом пишем, што је императив такође, него ћирилицом мислим, ћирилицом говорим и ћирилицом се понашам. Неко ће рећи да то правописно није у реду. А ја мислим да јесте. Понашати се ћирилицом значи понашати се звездашки и то је оно што и на спортском пољу и у животу иначе морамо имати у глави, а и у срцу, да припадамо Црвеној звезди и да то име не смемо изневерити – рекао је Ршумовић.

Млади спортисти Црвене звезде су на веома занимљив начин представили календар нашег спортског друштва. Фудбалери Тијана Борић и Лав Радојевић, кошаркаши Нина Јовашевић, Сара Ристић и Стефан Шарановић, одбојкаши Ива Вукадиновић и Милош Косић, ватерполисти Анастазија Илић и Јован Станковић, џудисти Теодора Тица, Милутин Вујко и Растко Петровић, рукометаши Вања Радовић и Давид Мандић, атлетичари Лена Лешић, Нева Перовић и Ђорђе Ристановић, веслачи Анђелија Вучковић и Коста Станисављевић, пливачи Никола Стефановић и Филип Калушевић, хокејаши Симонида Фолић и Штефан Цук, бициклисти Јелена Павловић и Лав Матић и рвачи Андреа Коцић и Василије Путник су стихове Звездиних песама који се налазе на страницама календара изрецитовали и исписали на сценографији.

Све најлепше нашим спортистима у 2023. години пожелео је Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

Драги пријатељи, поштовани спортисти, иза нас је једна јако успешна 2022. година. Имамо чиме да се поносимо, на све секције црвено-беле породице, од најмлађих до сениорских. Репрезентовали сте Црвену звезду, наш грб, наше име на прави начин у земљи и иностранству. Не сумњам да ће 2023. година бити још боља, још успешнија и зато вам поручујем будите храбри, будите посвећени у остваривању својих циљева и резултати неће изостати. Желим на крају да изразим задовољство због све ове деце која су на прави начин, емоцијом, показали шта значи Црвена звезда за њих и шта значи за читаву Србију. Желим да вам честитам новогодишње и божићне празнике у уверењу да ћемо и даље проносити славу наше Црвене звезде – истакао је Терзић.

Челници СД Црвена звезда Стојан Вујко и Звездан Терзић су заједно са Љубивојем Ршумовићем и члановима Управног одбора нашег спортског друштва поделили календаре младим спортистима, будућим асовима и направили заједничку фотографију за успомену.

Претходни текстПродаја карата за Борац и Барселону од четвртка
Следећи текстОмладинци “петардом” покорили Шпанију