Давид, Андреј и Никола представљали Црвену звезду на Светском Гранд финалу

81

Картингаши АКСК Црвена звезда били су други пут узастопно учесници Светског Гранд финала у картингу, а ове године такмичење је одржано у Португалу на стази Портимао.

Давид Матлак, Андреј Петровић и Никола Тошић су својим резулатима у 2022. години обезбедили улазнице за ово велико такмичење које је окупило око 400 возача из свих крајева света.

У односу на претходну годину када смо били дебитанти, ове године смо показали велики напредак и у слободним тренинзима и промењивим условима на стази, увек били у топ 5 возача са минималним заостацима у односу на водеће. Давид је био веома добар у квалификацијама и заузео је седмо место, док срећа није била на страни Андреја и Николе. Андреј је због лоше процене при изласка на стазу, упао у спорију групу возача који су га омели у постизању свог најбржег круга и тако заузео тек позицију 19. Никола је имао квар на пумпи за гориво, мотор није имао праву снагу па је квалификације завршио на позицији 18.

У наредним квалификационим тркама (хитовима) покушали су да се врате у врх, где им је и било место, али сама стаза и пуно контаката у току самих трка нису им дозволили тако нешто, па је полуфинале био крајњи циљ Андреја и НИколе.

Давид је пласманом у финале оправдао очекивања и његов пласман на крају финала је била 14. позиција, иако је и он показао својим наступима да је способан да вози у групи од првих 5-6 возача.

Ако нисмо били задовољни резултатима због наведених разлога, вожња и брзина коју смо показали на самом догађају су за сваки респект и ако поновимо успех у наредној сезони и обезбедимо учешће на наредном Гранд финалу, сигуран сам да ћемо бити неко ко ће се борити за највише пласмане – речи су селектора наше репрезентације и председника АКСК Црвена звезда Александра Тошића.

Претходни текстНајава преноса – Омладинци на мегдан новобеоградском Радничком
Следећи текстТерзић: Честитке кошаркашима Звезде на победи у историјској утакмици