“Црвено-бела крв” 26. пут, прикупљене 472 јединице крви

87

Данас је у просторијама стадиона “Рајко Митић” одржан други дан 26. по реду акције “Црвено-бела крв”, а присталице нашег клуба су се и овога пута одазвале у великом броју и у претходна два дана у градовима Србије и Републике Српске прикупиле укупно 472 јединица крви.

Навијачи Црвене звезде су још једном показали да имају велико и хумано срце, али и да могу да представљају прави пример свим становницима наше државе и региона. Првог дана акције у Београду је прикупљено 116 јединица крви, док су на стадиону “Рајко Митић” укупно 233 присталице Звезде донирале крв. Као и увек заљубљенике у црвено-беле боје наш клуб је обрадовао симболичним поклонима.

Осим у Београду хумана акције је одржана и у Косовској Митровици где су прикупљене 43 јединице крви, док је тај број у Ужицу износио 55. Свесни значаја акције “Црвено-бела крв” су били и становници Требиња, а укупно њих 39 је донирало крв. Поред Требиња још два града Републике Српске су организовала акцију давања крви, а реч је о Бања Луци где су прикупљене 82 јединице и Приједору у коме је 20 звездаша показало хуманост на делу.

Акција ће се у наредним данима одржати у још два града Републике Српске:

Бијељина, „Завод за трансфузију“, 12. и 13. децембар од 8 до 12 часова

Вишеград, „Борачка организација“, 12. децембар од 8 до 13 часова

Претходни текстВујко: Честитке кошаркашима Звезде на тријумфу за историју
Следећи текстЦрвена звезда максимална против Новог Сада