Омладинци рутински са Вршцем

57

Омладинска селекција Црвене звезде савладала је екипу ОФК Вршац резултатом 4:0 у оквиру 17. кола првенства и тако освојила веома важне бодове у трци за титулу. Мрежу ривала начео је Матеја Радоњић после додавања Игњата Брајића, а онда је у другом полувремену наступио Стефан Пиргић и прецизним пасовима „наместио“ два гола, прво Кости Недељковићу, а потом и Стефану Миладиновићу. Тачку на меч за још убедљиебију победу пулена Зорана Рендулића поставио је Иван Никчевић после додавања Луке Стојсављевића.

Црвена звезда – ОФК Вршац 4:0 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Петар Пековић.

Стрелци: Радоњић у 16, Недељковић у 62, Миладиновић у 69. и Никчевић у 90. минуту.

Црвена звезда: Маринковић, Недељковић, Лечић (од 68. Мајсторовић), Видојевић, Мимовић (од 76. Граоња), Вукичевић, Опара, Радоњић (од 59. Стојсављевић), Миладиновић (од 75. Никчевић), Пиргић, Брајић (од 75. Фајсал).

ОФК Вршац: Узелац, Тешић (од 73. Рабијац), Лунц, Николић, Јовановски (од 87. Бала), Фернандез , Милићевић, Кљачић, Секулић, Нецин, Трњанац.

Претиле су Нишлије у редовима Црвене звезде, у два наврата и Миладиновић и Радоњић, али се од старта меча разбранио Узелац. Прилику за погодак имао је и Недељковић када је после добре акције шутирао у 15. минуту, али је поново голман гостију био на висини задатка. Ипак, у наредном минуту, лепа акција Црвене звезде крунисана је и голом. Брајић је одложио лопту за Матеју Радоњића, а он са десетак метара ауторитативно погодио малу мрежу.

Ређали су се опасни напади нашег тима, пре свега по десном боку где је брзином пленио Миладиновић који је центрирао за Пиргића у 23. минуту, али је наш каптиен гађао преко гола. Расположен за игру је био Пиргић и врло лако улазио у прилике, а то је био случај и у 43. минуту када је добро скочио после корнера, управо Миладиновића са којим је најчешће и комбиновао, али шутирао главом преко пречке.

Прва претња за гол ривала виђена је у 51. минуту када је Миладиновић, по ко зна који пут, пробио по десном боку, али снажно гађао тик изнад пречке. Ипак, Звезда је заслужено удвостручила предност у 62. минуту када је Пиргић одложио на десни бок, а Коста Недељковић упутио општру лопту у казнени простор гостију која је збунила Узелца, услед неспретне реакције одбране, и завршила у мрежи. У улози асистента нашао се капитен Пиргић и у 69. минуту када је дубинским пасом упослио Стефана Миладиновића, а он рутински реализовао ситуацију пред голом Вршца и снажно погодио даљи угао.

Добру шансу за првенац имао је и Фајсал када се нашао испред Узелца, али је желео да буде несебичан и асистира за Никчевић, но његову намеру прозрели су дефанзивци гостију и успели да пресеку лопту у последњем тренутку. Тачку на меч и коначан резултат поставио је Иван Никчевић, практично у последњем нападу на мечу, када је Стојсављевић сјајно центрирао са левог бока, а лукави центарфор, у свом стилу, се искрао између дефанзиваца гостију и у паду погодио.

Претходни текстЗбог смањеног капацитета хале, без продаје појединачних карата за Морнар
Следећи текстЗвезда освојила куп Србије за играчице до 18 година