Максимовић за миран одмор кадета

168

Кадетска селекција Црвене звезде је савладала Телеоптик у оквиру 17. кола првенства резултатом 3:0, што значи да пулени Слађана Николића на одмор одлазе задовољни. Миран зимски сан тиму је донео Андрија Максимовић са два поготка, док су се у улози асистената нашли бекови – Драган Тегелтија и Давид Ђурић, а тачку на меч голом је ставио Душан Жагар у финишу сусрета.

Црвена звезда – Телеоптик 3:0 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Урош Живковић.

Жути картони: Стојановић (Црвена звезда), Ђорђевић (Телеоптик).

Стрелци: Максимовић у 14. и 50. и Жагар у 89. минуту.

Црвена звезда: Драшкић, Д. Тегелтија, Т. Илић, Стојановић, Ђурић, Милосављевић, Петровић (од 76. Младеновић), Максимовић (од 76. Милошевић), У. Тегелтија (од 65. Жагар), Голубовић (од 84. Ивановић), Маркочевић (од 60. Вукојевић).

Телеоптик: Краљевић, Петровић, Полић, Требец, Миљковић, Стаменковић (од 67. Илијев), Петровић (од 84. Камаљевић), Шекуларац (од 84. Спасић), Нинић, Ђорђевић (од 76. Подавац), Јокић (од 84. Деља).

Уводни тренуци меча обележени су потпуном офанзивом Црвене звезде која је кроз центаршутеве покушавала да дође до раног вођства. Након што је Краљевић укротио ударце У. Тегелтије и Голубовића, а Стојановићу мало фалило да лопту коју је центрирао Петровић пошаље у мрежу, Звезда је дошла до предности. Играо се 14. минут када је Д. Тегелтија оставио лопту Максимовићу на ивици казненог простора, а он сјајно шутирао и матирао Краљевића, премда је лопта на путу до гола закачила Требеца.

Нашао се и Петровић у доброј прилици у 29. минуту и то поново после центаршута наших бисера, а овог пута је набацио Максимовић, премда је наш везиста гађао главом преко гола. Могли су, ни из чега, гости да изједначе у 43. минуту када је Петровић после контре са неколико метара шутирао преко гола.

Није Звезда одступала од свог стила игре, а као да је сваки прекид била потенцијална шанса за наш тим, па је тако умало и Маркочевић главом у 48. минуту погодио. Ипак, два минута касније је поново Андрија Максимовић био убитачан по мрежу ривала, али овог пута главом. Центрирао је Ђурић са левог бока, а Максимовић се само поклонио и рутински савладао Краљевића. Незаустављиво је у појединим тренуцима меча деловао Ђурић који је константно правио вишак по левој страни, а умало да његов центаршут искористи Вукојевић у 67. минуту, међутим, лопта је завршила преко пречке.

Стање на терену се није мењало до краја меча, с обзиром на то да је Звезда контролисала утакмицу у потпуности, а тачку на меч ставио је Душан Жагар у 89. минуту када је повукао лопту по десној страни, ушао у средину и сјајно матирао Краљевића.

Претходни текстУспешно одржан други турнир НЛБ вил лиге
Следећи текстОдлука са најновијег састанка безбедности – Навијачи Звезде са картом могу у халу