Црвено-бели спремни за утакмицу 12. кола Евролиге

57

КК Црвена звезда мтс игра у четвртак меч 12.кола Евролиге против екипе Партизана.

Утакмица се игра у „Штарк Арени“ са почетком у 20.30 часова а домаћин овог меча у градској „Штарк Арени“ је Партизан.

Ово ће бити прву дуел два тима у Евролиги и у оваквом формату, а црвено-бели улазе у ову утакмицу након 4 узастопне победе, са скором 5-6 (Партизан 4-7) и пред дупло коло у коме ће у уторак и четвртак дочекати екипе Жалгириса и Арманија.

Након великог састанка безбедности који је одржан у среду у управи полиције, одлучено је да ће навијачи Црвене звезде који поседују карте за меч у четвртак моћи да уђу у халу, те ће црвено-бели имати подршку у дворани у којој су последњих 10 година одиграли бројне незаборавне мечеве у Еврокупу и Евролиги…

Црвено-бели су у среду одрадили тренинг у хали Александар Николић, а великом броју новинарских екипа обратио се тренер Душко Ивановић:

Ово ће бити потпуно другачија утакмица. Све ће се променити, ми ћемо бити другачији, Партизан ће бити другачији, то је нормално јер је свака утакмица другачија. Треба да буде задовољство сваком играчу да игра пред великим бројем људи. То да је за Вас ово историјски први дерби, то је за вас тако. За нас је само још једна утакмица са Партизаном, нормално да ће оба тима извући неке поуке из прве утакмице, ко ће се боље снаћи, видећемо. Рекао сам и пре прве утакмице да Партизан има изванредан напад, што су и доказали касније у утакмицама против Валенсије и Будућности. Ако не играш добру одбрану, имају играче који играју добро 1 на 1, трче добро, препознају одбране – без одбране нема ништа – рекао је први тренер црвено-белих.

Лука Вилдоза: – Имамо иста очекивања они ће сигурно променити нешто, али морамо да будемо спремни, да одрадимо наш посао, радимо и ми на детаљима како би били бољи. Биће узбудљиво играти ту утакмицу по први пут у Евролиги. Ништа другаији атмосферу не очекујем ни на овој утакмици у односу на прошлу у којој смо ми били домаћини, биће то добра утакмица. Играо сам неке дербије када сам био млад, сада сам овде, уживам и знам да ће бити сјајно.

Црвено-беле након ове утакмице очекује изузетно напоран период у коме ће за само 6 дана одиграти три утакмице: у суботу против Морнара, у уторак против Жалгириса и четвртак против Арманија из Милана.

Карте за две евролигашке утакмице су већ пуштене у продају.

Претходни текстТема дана | Акција „Црвено-бела крв“ 26. пут, на стадиону Звезде и у још седам градова
Следећи текстЗвезда поражена од Лублина