Звезда потписала уговоре са 11 талената

120

Младост је будућност, а Црвена звезда улаже у своје бисере, па је данас у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, професионалне уговоре са нашим клубом потписало 11 бисера.

– Коста Недељковић, десни бек, рођен 2005. године који стандардно наступа за нашу омладинску селекцију, као и за репрезентацију Србије је продужио уговор са нашим клубом, док су остали данас постали професионалци, то су:
– Борис Матић – 2004, крилни нападач, омладинац
– Давид Ђурић – 2006, леви бек, кадет
– Павле Бекоња – 2007, голман, млађи кадет
– Данило Булатовић – 2007, десни бек, млађи кадет
– Вања Маринковић – 2007, десни бек, млађи кадет
– Ђорђе Цветковић – 2007, штопер, млађи кадет
– Адем Авдић – 2007, леви бек, млађи кадет
– Урош Ђорђевић – 2007, крилни нападач, млађи кадет
– Константин Пантић – 2007, крилни нападач, млађи кадет
– Тодор Топаловић – 2007, нападач, млађи кадет

Дечацима се обратио председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

Потписивањем професионалног уговора започиње се тежак фудбалски пут. Хтео бих да честитам родитељима дечака који данас потписују уговор са Звездом, да им се захвалим за труд и рад који су уложили у младе људе који дефниитивно у нашем клубу могу да стекну знања која ће им значити у каријери. Желим и да укажем родитељима на нешто што је веома важно да би се направила фудбалска каријера, а то је образовање деце које не сме да се запостави. Инсистирајте на томе, јер знања која се стичу у фудбалу нису она потребна за живот. Све ово говорим из искуства. Захвалио бих се и тренерима који су уложили напор да деца фудбалски напредују. Данас за дечаке почиње нешто веома тешко, али и лепо. Желим вам да у животу потпишете још много уговора, а све то ће зависити само од вас, вашег напора и тога како ћете да приступите обавезама. Рад и залагање ће резултирати успехом, а очекујем вас брзо и у првом тиму Црвене звезде, јер то је наш циљ. Ово знање које се стиче у нашој Омладинској школи, најбољој у Србији, свима омогућава да једног дана играју фудбал на високом нивоу.

И директор наше Омладинске школе – Драган Младеновић, истакао је важност образовања уз фудбалско усавршавање које се подразумева.

Данас је дефинитивно леп дан за ове дечаке, али морају да схвате да то још увек ништа не значи за њихове каријере. Ово је само подстицај да верујемо у њих, али само су они ти моји могу да трче, боре се и да желе успех. Они то морају да ураде да би, можда, постали добри играчи који ће да живе од фудбала. У фудбалском сазревању је битна едукација и социјална страна одрастања. Сви ви имате обавезу да идете у школу, јер је едукација веома битна, и морате да се посветите и тој страни вашег живота, како би сутра били комплетни људи. Наша жеља је да свако од вас успе, али фудбал има и другу страну, но, на нама је да вам пружимо најбоље услове које можемо, да вас спремимо за изазове који вас чекају и да од вас направимо добре људе, а потом и играче. Честитам и родитељима, уз поруку да се не баве тактикама и тиме колико ко игра, већ оном другом страном, у смислу одрастања и васпитања. Код нас су деца свега два сата, остало време проводе са родитељима, и надам се да можемо да помогнемо једни другима.

Жељу да једног дана ове дечаке видимо у првом тиму Црвене звезде има и главни тренер Омладинске школе Никола Јелић.

Честитам свима на потписивању уговора. Ово је подстицај и притисак више за све дечаке. Мени је драго што је рад наших тренера допринео томе да ови фудбалери постану професионалци у Црвеној звезди. Ипак, прави уговор их све очекује за годину, годину и по дана, када буду требали да га обнове. Имамо пример Недељковића који данас обнавља уговор, иако су га многи из његове генерације потписали. На сваком тренингу и утакмици треба да се трудите да будете што бољи, а Звезда је овим потезом показала да види будућност у својој деци и надам се да ће их у наредним годинама што већи број играти у првом тиму.

Претходни текстПобеде јуниора и кадета у мечевима 6. кола националног шампионата
Следећи текстБеоград домаћин Лиге шампиона 2023