Наставак јединствене приче – гостујући НФТ фигитални дрес на аукцији

92

Црвено-бели су постали први кошаркашки клуб у Европи и свету који је омогућио навијачима да дођу до аутентичних, “фигиталних” дресова својих омиљених играча. Адидас дресови које играчи носе од почетка сезоне 2022-23 имају свог “дигиталног близанца” у виду дигиталне имовине, сада већ добро познатог НФТ-ја.

Домаћа гарнитура црвено-белих дресова, са плавим детаљима, је већ доступна као део јединствене дигиталне колекције КК Црвена звезда. Као што смо најављивали на почетку кампање, сада је на ред дошла и “резервна” односно номинално гостујућа гарнитура адидас дреса, која је ове сезоне потпуно другачија од свих у досадашњој историји клуба и која је изазвала огромну пажњу навијача Црвене звезде.

Нови дизајн у коме доминира црвена боја, али са детаљима који дрес чине јединственим, наши играчи носе не само на гостујућим утакмицама, а од самог појављивања „побрали“ су симпатије већине навијача.

Дрес који подсећа на „камуфлажни” својеврсни цомбат дизајн сјајно осликавају борбени дух екипе, а од данас је први део колекције гостујућих дресова на аукцији на „OpenSea“ платформи:

https://opensea.io/collection/kk-crvena-zvezda-phygital-away-kit-2022-2023

Први део аукције траје наредних седам дана, а обухвата дресове: Бентила, Лазића, Петрушева, Вилдозе, Ивановића, Добрића, Кузмића и Марковића. Следећег понедељка на аукцији ће се наћи и преостали дресови наших првотимаца.

Да подсетимо, Сваки НФТ има своју идентичну НФТ реплику у облику аутентичног адидас дреса КК Црвена звезда, а дигитални и физички дрес су повезани преко НФЦ тага присутног на сваком појединачном дресу.

Сем могућности даље касније продаје, победници аукције ће добити и додатне бенефите. Такође, после утакмице са Барселоном (30.12.), када ће играчи последњи пут носити дрес са НФЦ тагом, биће организован догађај током јануара, када ће сваки играч свечано уручити дрес власнику НФТ-а, на дан утакмице са Реал Мадридом.

Играчи од прве евролигашке утакмице носе дресове, где је сваки серијски број дреса исти онај који ће бити дигитално уписан у сваки јединствени НФТ. Власник НФТ-ја ће бити 100% сигуран да се ради баш о том дресу, што ће потврдити и бесконтактно очитавање НФЦ тага, који се налази унутар самог дреса, чиме ће бити повезани дрес физички и његов дигитални парњак НФТ. Аукција дресова је обављена преко ОпенСеа.ио, најпознатије светске платформе за трговину дигиталном имовином, која омогућује да дигитално влаништво уписано у НФТ-ју буде гарант аутентичности дреса, који ће бити испоручен у будућности.

Како би потпуно осигурала једноставност и сигурност аукције и поседовања “фигиталних” дресова за своје навијаче, КК Црвена звезда је у пројекат укључила швајцарску компанију АУТХЕНА, једног од светских лидера верификације и аутентикације физичке имовине блокчејн дигиталном технологијом.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстБеоград домаћин Лиге шампиона 2023
Следећи текстТема дана | Одржана ванредна Скупштина ФК Црвена звезда