Пролетер – Црвена звезда Грундфос 25:31 (16:14)

101

Рукометаши Црвене звезде савладали су у оквиру 11.кола АРКУС лиге у Кристалној дворани у Зрењанину домаћи Пролетер – 31:25 (14:16).

Црвена звезда је утакмицу преломила у других 15 минута другог полувремена и уписала седму победу. И даље је „вечити ривал“ на четвртом месту са четири бода више.

Пролетер је боље ушао у меч, концентрисаније, агресивније. Домаћи су били конкретнији и стигли до предности 3:1, Црвена звезда је успела да стигне до 5:5, а након још једног изједначења Пролетер је серијом 4:0 стекао разлику за полувреме. Звезда је успела до краја полувремена да преполови минус на 16:14.

Нису изабраници Ратка Ђурковића искористили два седмерца у првом полувремену, а затим ни трећи на старту другог, али су полако преузимали контролу над утакмицом. Одбрана је у другом полувремену много боље функционисала, Гемаљевић је забележио неколико битних одбрана и Звезда је први пут повела у 42.минуту преко Канкараша. Мини серијама су црвено-бели ломили противника, Гемаљевић је стекао самопоуздање, а затим серијом 5:0 и преломили утакмицу у своју корист. Атрактивне голове су постигли Ненадић и Хорват, а на крају Мирко Ђуровић завршио у истом стилу за 25:31.

Мирко Ђуровић је био и најефикаснији са 7 голова и играч утакмице, по пет пута су погађали Иван Хорват, Драшко Ненадић и Урош Симић, четири Бранко Канкараш.

Следи финиш сезоне. У наредном колу Звезда дочекује Кикинду, затим следи и финале Купа Београда против Рекреатива, а последње коло јесењег дела сезоне на програму је на Бањици против Обилића.

ПРОЛЕТЕР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос 25:31 (16:14)
Зрењанин, хала: „Кристална дворана/Медисон“. Гледалаца: 450. Судије: Ђорђе Јевтић и Милош Јевтић (Лазаревић). Искључења: Пролетер 8, Црвена звезда 6 минута. Седмерци: Пролетер 4(4), Црвена звезда 7(4).

ПРОЛЕТЕР: Стоиљковски, Карлаш 3, Ранковић 2, Л.Павловић 3, Скубан 2, Тошков, Поповић 1, Брети, Терзић, Кривошија 7(4), М.Павловић 3, Барјактаровић 1, Кубуровић, Вукадиновић 2, У.Ковачевић, М.Ковачевић 1. Тренер: Горјан Спахић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 7(2), Хорват 5, Симић 5(1), Ненадић 5(1), Мајдуб, Колунџић 3, Радовановић, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Шмигић, Кнежевић, Перић, Бујишић 2, Шљукић, Канкараш 4. Тренер: Ратко Ђурковић

Претходни текстЦрвена звезда не стаје – побеђен и Виртус
Следећи текстОдбојкашице Црвене звезде посустале после вођства против Уба