Напад – Неприкосновени Пешић

54

Била је Црвена звезда ефикасна и ове јесени, а нападач који се издвојио, не само статистички, већ по томе што је постизао голове у кључним тренуцима меча и неретко био фудбалер који решава питање победника је Александар Пешић.

Нишлија је на 25 мечева постигао 10 голова и уписао пет асистенција, а његови наступи говоре много више од саме статистике. У неколико наврата био је фудбалер чији гол решава питање победника, а знао је да погађа и у надокнади времена и у последњим секундама на мечу, што довољно говори о његовој хладнокрвности, а знамо да је то једна од главних карактеристика врхнских нападача.

Можда нису деловали као најистуренији на терену, али ближе су нападачима него везњацима, а реч је о Ибрахиму Мустафи и Ел Фарду Бену. Ибрахим је на 19 мечева уписао три асистенције, док се Бен на терен нашао 15 пута, постигао два, а „наместио“ три гола.

Двојица фудбалера која су била директна алтернатива Пешићу током јесени су Калифа Кулибали који је на седам мечева постигао гол и Јован Мијатовић који је на пет утакмица стигао да асистира.

Такође, сезону су у Звездином дресу почела још два нападача, а реч је о Милану Павкову који је на седам мечева постигао шест голова уз асистенцију и Охију Омојуанфу који се два утакмице једном уписао у стрелце.

НАПАД:

Александар Пешић – 25 утакмица, 10 голова и 5 асистенција (Суперлига – 15 утакмица, 7 голова и 3 асистенције, Европа – 9 утакмица, 3 гола и 2 асистенције, Куп – 1 утакмица)

Ибрахим Мустафа – 19 утакмица и 3 асистенције (Суперлига – 12 утакмица и 2 асистенције, Европа – 7 утакмица и 1 асистенција)

Ел Фарду Бен – 15 утакмица, 2 гола и 3 асистенције (Суперлига – 11 утакмица, 2 гола и 3 асистенције, Европа – 4 утакмице)

Милан Павков – 7 утакмица, 6 голова и 1 асистенција (Суперлига – 4 утакмице, 5 голова и 1 асистенција, Европа – 3 утакмице и 1 гол)

Калифа Кулибали – 7 утакмица и 1 гол (Суперлига – 4 утакмице и 1 гол, Европа – 2 утакмице, Куп – 1 утакмица)

Јован Мијатовић – 5 утакмица и 1 асистенција (Суперлига – 3 утакмице и 1 асистенција, Европа – 2 утакмице)

Охи Омојуанфо – 2 утакмице и 1 гол (Суперлига – 2 утакмице и 1 гол)

Претходни текстНаставак ЖКЛС, наставак победничког низа у Врбасу
Следећи текстЕраковић елитни дефанзивац Лиге Европе