Владимир Милошевић изабрао Звезду и Србију

125

Сјајна вест стиже нам из Бициклистичког клуба Црвена зевзда. Један од најталентованијих бициклиста са Апенинског полуострва, Владимир Милошевић (18) који живи у Италији, одабрао је да вози за дрес репрезентације Србије, поставши чалн нашег бициклистичког клуба.

Милошевић живи у Тревизу у Италији где су се мајка Весна и отац Милорад (има и млађу сестру Дару) преселили из Зрењанина 1990. године. Од седме године тренира бициклизам и сматрају га једним од најталентованијих младих возача. До сада је нанизао више од 150 победа у свим категоријама. Био је 2017. кадетски првак Италије, два пута регионални првак Венета, возио је као јуниор за екипу „Борго Молино“ и забележио у овој години три победе и исто толико других и трећих места. У августу је учествовао и на првој трци у Србији, међународној јуниорској УЦИ, у Београду, и заузео је треће место у генералном пласману.

Владимир Милошевић и Паоло Росола

Мотив доласка у Црвену звезду је најјачи могући, жеља да браним боје Србије и да се у том дресу појавим на највећим такмичењима. Верујем у себе и пресрећан сам што сам добио ову прилику – каже Владимир.

Осмех са лица, док је Владимир потписивао уговор са Цвеном звездом и добијао српску лиценцу у БС Србије, није силазио са лица оца Милорада.

Презадовољан сам што ће Владимир возити за Србију. То се у нашој породици није доводило у питање без обзира што живимо у Италији – каже отац Милорад Милошевић и додаје:

– Србија наравно и Црвена звезда јер смо у породици сви ватрени навијачи црвено-белих. Планирамо да најперспективније возача Црвене звеуде водимо и на трке у Италију, а касније и да формирамо заједничку екипу.

Милошевић ће наставити да живи, школује се и тренира у Италији. Договорено је да у Италији вози и за котинентални тим „Генерал сторе“ где ће уз помоћ чувеног тренера Паола Росола сасвим сигурно имати изузетну шансу за напредовање. У дресу Звезде возиће на одабраним тркама, а у дресу репрезентације Србије по позиву селектора.

Ми смо изузетно задовољни што је Владимир Милошевић постао наш члан. Ставио се тако и на располагање селектору репрезентације до 23 године и сениорском тиму, директору репрезентације Марку Сударићу који ће моћи да рачуна за њега у програму репрезентације у борби за бодове који Србију воде на Светско првенство и Олимпијске игре – каже директор БК Црвена звезда Петар Роквић.

Владимир Милошевић је висок 182 цм и тежак 68 килограма и одлично се сналази и на брдским и равничарским стазама.

Несумњиво је да је велико појачање за српски бициклизам и спорт.

Претходни текстСпектакуларна победа Црвене звезде у првом дербију ове сезоне
Следећи текстОдбрана – У знаку Ераковића