Одбрана – У знаку Ераковића

73

Када је реч о одбрани Црвене звезде, петорица фудбалера су забележила далеко највећу минутажу током јесени, а играч који је највише предњачио је Страхиња Ераковић.

Ераковић је на терену провео 2355 минута, одигравши 27 утакмица и уписавши две асистенције. Играо је и као десни бек, и као штопер, а о његовим наступима довољно говори чињеница да је добио и позив репрезентације Србије, те да представља нашу земљу на текућем Светском првенству. Расположен за асистенције је, очигледно, у Новом Саду, с обзиром на то да их је уписао на гостовању Младост Гат-у и Војводини.

У централном делу одбране, уиграо се тандем Александар Драговић – Немања Милуновић. Деловали су, као и на папиру – перфектно, а начин на који се допуњују, како на земљи, тако и у ваздуху, показали су да Звезда испред гола има прави „бедем“. Драговић је уписао 27 наступа (2138 минута), док се Милуновић на терену нашао 23 пута (1867 минута) и уписао се у стрелце против Мачве у Купу Србије.

Крај леве аут линије, од момента када је дошао у Црвену звезду, што је било пре више од пет година, па до данас – Милан Родић је неприкосновен. Родић је наступио 25 пута (2004 минута), а уз то је стигао и да се упише у стрелце на гостовању против Новог Пазара.

„Џокер“ када је реч о одбрани био је Марко Гобељић, момак чија је форма експоненцијално расла како је полусезона текла. Краљевчанин је одиграо 19 утакмица (1441 минут), постигао два гола и уписао три асистенције, по чему је најубојитији када је реч о дефанзивцима у нашем тиму. Гобељић је погодио два пута против Спартака, а асистирао за голове у мечевима са – Пјуником, Ференцварошем и Јавором.

Алтернативе када је реч о бековским позицијама били су – Никола Станковић и Иракли Азаров, а обојица су уписали седам наступа. Станковић је на терену провео 189 минута и уписао асистенцију против Колубаре, док минутажа Азарова износи 319. Кубурио је Радован Панков са повредама, иначе, нема дилеме да би уписао више од седам наступа и 296 минута.

Током јесени, прилику међу сениорима Црвене звезде добио је један од највећих талената у српском фудбалу – Стефан Лековић који је одиграо три утакмице и уписао 65 минута, док је Вук Богдановић заиграо само против Колубаре и уписао седам минута.

ОДБРАНА:

Страхиња Ераковић – 27 утакмица и 2 асистенције (Суперлига – 17 утакмица и 2 асистенције, Европа – 10 утакмица).

Александар Драговић – 27 утакмица (Суперлига – 18 утакмица, Европа – 9 утакмица).

Милан Родић – 25 утакмица и гол (Суперлига – 15 утакмица и гол, Европа – 9 утакмица, Куп – 1 утакмица).

Немања Милуновић – 23 утакмице и гол (Суперлига – 13 утакмица, Европа – 9 утакмица, Куп – 1 утакмица и гол).

Марко Гобељић – 19 утакмица, 2 гола и 3 асистенције (Суперлига – 14 утакмица, 2 гола и асистенција, Европа – 4 утакмице и 2 асистенције, Куп – 1 утакмица).

Иракли Азаров – 7 утакмица (Суперлига – 6 утакмица, Европа – 1 утакмица).

Радован Панков – 7 утакмица (Суперлига – 4 утакмице, Европа – 2 утакмице, Куп – 1 утакмица)

Никола Станковић – 7 утакмица (Суперлига – 6 утакмица и 1 асистенција, Европа – 1 утакмица).

Стефан Лековић – 3 утакмице (Суперлига – 3 утакмице).

Вук Богдановић – 1 утакмица (Суперлига – 1 утакмица).

Претходни текстВладимир Милошевић изабрао Звезду и Србију
Следећи текстПобеде јуниора и кадета, Влајић до индекса 52