Војводина још једном боља од Звезде

41

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у другом колу Првенства Србије, пошто су на гостовању у Новом Саду изгубиле од Војводине резултатом 18:14. То је други овосезонски дуел две екипе, а Војводина је недавно славила и на првом турниру Дунав лиге у Сентешу.

Обе екипе су биле расположене у нападу, па је Војводина после осам минута повела 5:4. Међутим, у другом периоду је сломила отпор Звезде, серијом голова је стигла до „+4“ и на крају се испоставило да је то била кључна четвртина, пошто црвено-беле у наставку нису успеле да смање заостатак.

Црвено-беле је предводила Гркиња Ана Мамолу са пет голова, док је Христина Илић постигла три, а сестре Лујић, Јана и Ива, по два поготка. На другој страни су предњачиле Рускиње, Амилаева са пет, односно Шевченко са три гола, колико је постигла и Јована Пантовић.

Војводина – Црвена звезда 18:14 (5:4, 6:3, 3:3, 4:4)

Базен Слана бара. Судије: Јовић и Кнежевић. Искључења: Војводина 11, Црвена звезда 11. Петерци: Војводина 2 (2), Црвена звезда 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 1, Авдић 2, Бањац, Пантовић 3, Амлиаева 5, Чорда, Попов 1, Савченко 3, Дамњановић 1, Хамзаева 2, Моћан, Жагар, Спасојевић. Тренер: Дрезгић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Корени, Ј.Лујић 2, Маринковић 1, И.Лујић 2, Мамоглу 5, Тодоровски, Радоњић 1, Меса, Илић 3, Гашић 1, Зелић, Антанасијевић. Тренер: Ивковић.

 

Претходни текстВатерполисти одбранили победу у првом мечу турнира Регионалне лиге
Следећи текстЗвездини џудисти у финалу Лиге шампиона