Петровићева мајсторија за тријумф кадета

105

Кадетска селекција Црвене звезде је савладала Графичар у дербију 15. кола домаћег шампионата. Изабраници Слађана Николића су у веома напетој и узбудљивој утакмици стигли до важна три бода у трци за титулу, а гол одлуке је постигао Андреј Петровић из слободног ударца у финишу сусрета.

Црвена звезда – Графичар 1:0 (0:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Александар Анђелић.

Стрелац: Андреј Петровић у 90. минуту.

Жути картони: Т. Илић (Црвена звезда), Душан Познановић (Графичар).

Црвена звезда: Драшкић, Остојић (од 77. Д. Тегелтија), Стојановић, Т. Илић, Ђурић, Милосављевић (од 81. Младеновић), Милошевић, Петровић, Вукојевић (од 60. У. Тегелтија), Голубовић (од 81. Ивановић), Маркочевић (од 66. Жагар).

Графичар: Беговић, Познановић, Краљевић (од 88. Мараш), Рамадани, Костић, Павловић, Поповић (од 33. Кахровић), Гудељ, Ајдуковић, Гачић, Такер.

Прво узбуђење на мечу видели смо већ у трећем минуту када је након ударца из угла одбитак сачекао Огњен Милошевић, али је његов покушај завршио тик поред десне стативе гола Графичара. Исти фудбалер покушао је из сличне ситуације у десетом минуту, али такође лопта није ишла у оквир гола. Нове прилике су стигле нешто касније када су Теодор Илић и Милошевић шутирали са дистанце, међутим промене резултата није било. У финишу првог дела игре брзинске карактеристике Вељка Вукојевића су дошле до изражаја. Крилни нападач Звезде је у два наврата “побегао” Краљевићу, али није било довољно фокуса у завршници у 39. односно 43. минуту када је Вукојевић шутирао према голу ривала. Са друге стране са две добре интервенције истакао се млади Вук Драшкић који је “укротио” ударац Поповића у 13. и шут Гачића у 19. минуту.

Ређале су се прилике за Црвену звезду у наставку утакмице, а редом су гађали гол Душана Беговића црвено-бели. Прво је Андреј Петровић у 46. минуту “тукао” право у чувара мреже Графичара у 46. минуту, а потом су шутирали са истим исходом Вељко Вукојевић у 49. и Вељко Милосављевић у 52. минуту. Најбољу прилику после тога имао је Стефан Голубовић у 78. минуту. Центрирао је Урош Тегелтија са левог бока, а Голубовић је покушао главом након што је био виши у ваздушном дуелу од Илије Костића. Лопта је погодила пречку, а на одбитак је натрчао Огњен Милошевић међутим управо је Костић надомак гол линије избацио лопту из гола. “Опсада” гола гостујуће екипе на овом сусрету је настављена, а пресудан тренутак одиграо се у 90. минуту. Стефан Гудељ је неопрезно стартовао на 20 метара од свог гола и фаулирао Уроша Тегелтију. Одговорност је преузео Андреј Петровић који је феноменалним ударцем преко живог зида постигао погодак за победу Црвене звезде.

Претходни текстЗвездине даме у Грузији дебитовале у Лиги шампиона
Следећи текстЛегенде Маракане | Мичел Доналд