Звезда обележила дан борбе против насиља над женама

63

Поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама делегација нашег клуба, на челу са шефом стручног штаба Милошем Милојевићем је посетила Сигурну кућу и припадницама лепшег пола предала пригодне поклоне.

Фудбалски клуб Црвена звезда је још једном показао како великани треба да се понашају и поступају са угроженим слојевима нашег друштва. Представници Звезде су женама које бораве у Сигурној кући у Београду на дан који је изузетно значајан за њих поклонили голманске дресове са снажном поруком “Одбрани се” и показали да су као и увек уз њих. Значајну подршку је пружио шеф стручног штаба наше екипе Милош Милојевић који је истакао значај обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама.

Драго ми је смо имали прилику да им донесемо мало среће и скренемо пажњу на овај дан који је јако битан. Црвена звезда је као спортско друштво, али и фудбалски клуб друштвено веома одговорна. Овим гестом апелујемо на све да се укључе у овакве и сличне акције, али и да се свест о томе код свих, пре свега у нашем народу подигне на већи ниво. Битно је да свако има право на слободу мишљења, говора и рада и то је нешто чиме се ми у Црвеној звезди водимо и то су наши постулати – истакао је Милош Милојевић и додао:

Добро се поклопила боја Борјановог дреса са поруком да нежнији и лепши пол има право да се одбрани, али и да има иста права као и ми. Порука је снажна, сви су се обрадовали, надам се да ће исти ођек бити у јавности и да ће сви схватити значај овог пројекта и дана. Самим тим што имамо велики број навијача, наш глас се чује далеко. Мислим да овим шаљемо веома снажну поруку и да ће она стићи до свих простора где има наших навијача, а то није само Србија, то је Европа, али и цео свет. Мислим да овим себе што се тиче друштвене одговорности подижемо на јако висок ниво – закључио је шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић.

Црвена звезда годинама има сјајну сарадњу са Сигурном кућом и у свакој прилици се труди да пружи потребну подршку овој значајној установи нашег друштва, то је потврдила и координаторка Весна Станојевић.

Угостили смо Фудбалски клуб Црвена звезда поводом 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама, којим почиње циклус од 16 дана активизма и завршава се 10. децембра. Много вам хвала што сте овде, изузетно је важно што сте међу нашим женама. Ово није први пут да сарађујемо са Црвеном звездом, напротив сарађујемо већ неколико година и хвала вам што показујете интересовање да се овим женама помогне и да не буду само бројеви настрадалих жена, већ бројеви колико њих има или нема, да буду те којима ћемо помоћи да промене животе на боље – истакла је координаторка Сигурне куће Весна Станојевић.

Звездини дресови, али и порука на њима никога нису оставили равнодушним.

Реакције су биле још лепше него раније и дресови су веома лепи, неочекивано, чак и за мене. Порука која се налази на дресовима је много важна, али она је само почетак. Ми не можемо само рећи “Одбрани се”, морамо да кажемо како се одбранити, а како бисмо то могли да урадимо читаву причу морамо да преведемо на практичну страну. Заједнички, мислим на све жене у Србији, али и институције које треба да нам помогну мислим да можемо да променимо много, а да слоган “одбрани се” добије свој наставак и причу како се одбранити, ми смо ту да помогнемо у целокупној причи да се жене одбране – закључила је Весна Станојевић.

Претходни текстНајава преноса и распоред утакмица
Следећи текстПораз Црвене звезде у Новом Саду