Три екипне титуле за црвено-беле на Првенству Србије

393

Првенство Србије у традиционалном каратеу одржано је претходног викенда у Зрењанину. Црвена звезда је освојила три екипне шампионске титуле, две у сениорској и једну у јуниорској конуренцији.

Мушка сениорска екипа Црвене звезде у саставу Ненад Ђуричић, Милан Павловић и Љубиша Капетановић освојила је два прва места у екипној конкуренцији и то у традиционалном каратеу и у спортском каратеу у борбама.

И јуниорски црвено-бели тим који су чинили Аљоша Петровић, Андреј Станић и Михаило Шмит се попео на највише постоље и освојио златно одличје у дисциплини кате.

У појединачној конкуренцији каратисти Црвене звезде су били веома успешни и освојили су прегршт медаља.

Ненад Ђуричић је у конкуренцији сениора освојио 4 златне и једну сребрну медаљу. Златна одличја је освојио у дисциплинама спортски карате борбе, традиционални карате борбе, фуку го и кобудо, док је сребро освојио у катама. У дисциплини кате Љубиша Капетановић се окитио бронзаном медаљом.

Емилија Антанасијевић је у омладинској конкуренцији освојила злато у катама, док је бронза припала Дини Костић, а у другом нивоу Елена Живковић је била најбоља.

Јуниори Црвене звезде су били веома успешни. Аљоша Петровић је у катама постао шампион Србије, док је Михаило Шмит освојио сребро, а Андреј Станић бронзу. И у другом нивоу Звезда је имала најбољег такмичара који се окитио златом, а то је учинио Андрија Милетић. Шампион Србије у јуниорској конкуренцији у паракаратеу у катама постао је Растко Матијашевић.

Шампионка Србије у дисциплини кате у конкуренцији пионирки постала је Лелица Петровић, сребро је припало Ирини Сукур, а бронза Јелени Кочовић. Исти успех су имали пионири и то злато за Алексеја Станића, сребро за Бориса Живковића и бронза за Вукашина Живковића. И у конкуренцији млађих пионира Бор Рашковић је био успешан и освојио сребрно одличје у катама.

У конкуренцији полетараца Дуња Ђурић је освојила две медаље, у катама сребро и у борбама сребро. Златну медаљу у конкуренцији млађих полетараца освојио је Вук Рашковић у катама.

Спортско друштво Црвена звезда честита каратистима, стручном штабу и менаџменту Карате клуба Црвена звезда на изузетним успесима и оствареним резултатима.

Претходни текстПораз Црвене звезде у Новом Саду
Следећи текстЦрвена звезда Грундфос – Војводина 23:24 (11:11)