Црвена звезда Грундфос – Војводина 23:24 (11:11)

111

У дербију 10.кола АРКУС лиге у „Шумицама“, у узбудљивој и неизвесној завршници, Војводина је после преокрета у самом финишу савладала Црвену звезду Грундфос 24:23 (11:11).

Фран Лучин је у последњим секундама одбранио ударац Марка Кнежевића и сачувао победу својој екипи. Славље Новосађана после сирене говори о важности победе.

Само је спортска срећа фалила Црвеној звезди против вишеструког, узастопног шампиона. Звезда је била апсолутно конкурентан и бољи тим у појединим периодима утакмице, али је испустила 23:21 у финишу. Али, не само својом кривицом.

Утакмицу је завршила са играчем мање, због дискутабилног искључења Мирка Ђуровића након гола победоносног гола Оцвирка, у тренуцима када је претио пасиван напад. А затим је свиран преступ Бранку Канкарашу, такође дискутабилан. То не би смело да умањује победу Војводине.

Ниједна екипа није имала више од два гола предности током утакмице. У првом полувремену нико, у другом оба тима по једном. Војводина у 45.минуту (15:17), Црвена звезда прво у 48., а затим и када се чинило да ће поново шампион пасти у „Шумицама“ након гола Мирка Ђуровића у 55.минуту, приликом ситуације са два играча више.

Прво полувреме су обележиле одличне, чврсте одбране оба тима, уз голмане који су пратили ритам меча. Никола Перић је са шест одбрана био ветар у леђа свом тиму, али је и Фран Лучин на другој страни успевао да буде ослонац Војводини. Шест промена вођства, веома чврста утакмица за 11:11 после 30 минута игре.

И у наставку се играло веома чврсто, дисциплиновано. Уз поменуте резултатске разлике, Звезда је деловала као да је ближа победи. Успевала је и да се после минуса од два гола врати, поведе, затим и не поклекне када се Војводина вратила у игру. Све до финиша. Није се слутило да ће гол Ђуровића бити последњи за Црвену звезду на мечу. Милић је преузео одговорност, погодио четири пута у самом финишу, када год је био потребан гол његовој екипи. Смањио је на 23:22, Грозданић са крила погодио за изједначење, а Оцвирк се финтом ослободио и погодио за победу. Канкарашу је свиран преступ, а Војводина имала напад за потврди победу.

Војводина је имала и играча више и напад, који није искористила, Оцвирк није био прецизан, а ударац Марка Кнежевића парадом је зауставио Лучин.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде је Драшко Ненадић са 7 голова, Мирко Ђуровић је постигао пет, по три Бранко Канкараш и Милош Бујишић.

Црвену звезду прво очекује дуел полуфинала Купа Београда против Обилића, а затим и пут у Зрењанин, у 11. колу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – ВОЈВОДИНА 23:24 (11:11)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 200. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд). Искључења: Црвена звезда 8, Војводина 12 минута. Седмерци: Црвена звезда 8(8), Војводина 3(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 5(2), Хорват, Симић 2, Ненадић 7(5), Мајдуб, Колунџић 2, Радовановић, Гемаљевић, Мајес, Шмигић, Кнежевић, Перић, Бујишић 3, Шљукић, Канкараш 3. Тренер: Ратко Ђурковић

ВОЈВОДИНА: Лучин, Васић, С.Милић, М.Милић 5, Оцвирк 2, Вуковљак, Дриси, Миленковић 3, Пушица 1, Рађеновић, Пешић 1, Томић, Роган 2, Бунета, Грозданић 6(1), Пукхоски 3(1). Тренер: Борис Ројевић

Претходни текстТри екипне титуле за црвено-беле на Првенству Србије
Следећи текстВатерполисти одбранили победу у првом мечу турнира Регионалне лиге