ИН МЕМОРИАМ – Драган Цветковић – Чеда

218

Некадашњи статистичар Црвене звезде Драган Цветковић – Чеда преминуо је после дуже болести у 70. години у Београду.

Драган Цветковић – Чеда је рођен 3. фебруара 1953. године. Био је одбојкаш, статистичар, одбојкашки аналитичар, инжењер електротехнике.

Драган Цветковић је играо за београдски Железничар и Трудбеник. Популарни Чеда је био претеча данашњих скаута, пошто је први обрађивао статистичке податке са утакмица одбојкаша у време док су компјутери били реткост и када су статистичари углавном користили папир и оловку. Преданошћу и марљивим радом стигао је са репрезентацијом до светских висина и радио са најбољим играчима и тренерима.

Цветковић је радио у Партизану од 1994. до 1998, а затим у Црвеној звезди са повременим прекидима до 2017.

У интернационалној каријери сарађивао је са нашим најпознатијим тренерима у Уједињеним Арапским Емиратима, Ирану, Северној Македонији…

Драган Цветковић је био члан стручног штаба мушке сениорске репрезентације Југославије, а затим и Србије и Црне Горе и Србије од 1995. до 2011. и имао немерљив допринос освајању најзначајнијих медаља у историји мушке одбојке, злата на Олимпијским играма у Сиднеју 2000, сребра на Светском првенству у Јапану 1998, као и златних медаља на првенствима Европе 2001. и 2011. године.

Претходни текстНиколић: Једва чекам да осетим Маракану
Следећи текстРезиме јесени