Црвено-бели у Берлину (уторак, 20 часова)

40

Кошаркаши Црвене звезде допутовали су у понедељак у Берлин, где их у уторак од 20 часова очекује меч 9.кола Евролиге против домаће Албе.

Шампион Немачке једно је од најпријатнијих изненађења Евролиге, без обзира на чињеницу да је у серији лоших резултата, након одличног старта сезоне.

Такође, ни историјат дуела не иде у прилог црвено-белима. Алба је добила 7 последњих дуела са нашим тимом, а једина победа на клубом из Берлина извојевана је још далеке 2015.године.

Тренер КК Црвена звезда мтс Душко Ивановић:
Гледао сам и пратио АЛБУ и пре него што сам дошао у Црвену звезду. То је екипа која ми се највише свидела и која игра најбољу кошарку. Изгубили су неке утакмице, иако су водили са преко 20 поена разлике. Играју јако брзо, непредвидиви су, изванредни шутери. Имају играче који изванредно читају ситуације на терену. Ето, имали су сплет околности неке мечеве нису победили, али ми прво треба да мислимо о нама како ћемо, па ћемо онда о њима. Тај систем који је успостављен у Берлину је систем најбољег шпанског тренера Аита, који је са младим играчима правио резултат. Играју одлично, са пуно самопоуздања и свакоме у Евролиги праве проблеме. Морамо да будемо спремни да свих 40 минута играмо добру одбрану јер они имају заиста врло,врло велики број лаганих кошева – рекао је Ивановић.

Огњен Добрић: – Искористићемо ова два-три дана до утакмице са Албом најбоље што можемо. Желимо да одиграмо што бољу утакмицу. Утакмица са Цибоном је неки показатељ како желимо да играмо, агресиовно у одбрани, са што мање падова у игри које ће квалитетни противници знати да искористе и казне. Алба је екипа која игра са много енергије, млади су, не компликују много, све се врти око њиховог главног играча Сикме. Сви знају свој посао, користе сваку прилику, узимају сваки шут, трче пуно, играју у транзицији. Наше је да их зауставимо, посбено те отворене шутеве, да спречимо игру у транзицији и да наметнемо наш ритам… – рекао је Добрић.

Екипа Црвене звезде мтс у среду се враћа у Београд, а већ у четвртак очекује је и утакмица 10.кола са Макабијем.

Тај меч играће се од 17.30 часова у хали „Александар Николић“ а карте за ову утакмицу за коју влада велико интересовање већ су пуштене у продају.

Претходни текстТема дана | Звездан Терзић гостовао на Економском факултету
Следећи текстМилуновић: Прилика да се измеримо са великаном